Hur länge orkar fansen vänta?

Rickard Norling, jag har aldrig kritiserat dig. Alltid försökt förstå dina drag och backat upp dina beslut. Men nu börjar även mitt tålamod svika.

Det känns som att mitt kära Gnaget blivit ett försöksdjur för herr Norlings experiment.Det gav fina resultat, först i superettan, där vi kanske egentligen var för bra. När vi väl sattes på prov säsongen efter, löste vi uppdraget med bravur och hamna på en hedrande andra plats i allsvenskan som nykomlingar. Även om man den vintern såg det som ett förlorat guld och inget annat. Ifjol missade vi en europaplats i sista matchen. Och i år kan vi nog bara drömma om en plats i cuperna utanför Svedala.

Jag är rädd för att Norlings timglas är på väg att rinna ut. Det är det sista AIK behöver, men vi är väl inte kända för klubben med bästa uthålligheten vad gäller tränare. Man får kalla kårar när man tänker tillbaka några år. Dusan Uhrin , Peter Larsson, Richard Money , Olle Nordin, Patrik Englund. Ja listan är lång över tränare som kommit och gått under 2000-talet. Ingen av dessa herrar gjorde heller några större intryck i svartgult. Man vill ju gärna drömma sig tillbaka till Stuarts tid. Jag får fortfarande gåshud över uttrycket This is f**king champions league.

Inför säsongen gick man i tankarna över att det i år är 10 år sedan vi senast fick kalla oss bäst i Sverige. Och nu kommer de talet att skrivas till minst 11. Något som givetvis smärtar otroligt hos alla oss svartgula.

Är vi verkligen så bra då? Visst vi har landets kanske i särklass starkaste varumärke på fotbollssidan. Den tradition som klubben har är det inte många som kan toppa, heller inte supportertrycket. Vi är och har alltid varit en av dom klubbarna i landet som haft flest anhängare.
Men fotbollsmässigt kanske vi svartgula tar oss för mycket vatten över huvudet. Vi är, vilket tabellen klart visar inte bättre än ett mittenlag i dagsläget, och förmodligen inte heller när vi summerar allsvenskan 2008. Och har saknat framgångar ett bra tag nu.

På flera håll har snacket börjat om vem eller vilka som ska ta över rodret i AIK. Att sen flera pratar om att man vill ta bort Charlie Granfeldt har jag noll förståelse för. Granfeldt är en företagare ut i fingertopparna och är anställd som VD. En VD som ska driva företaget AIK fotboll. Han ska se till att vinstkontot är markant större än minuskontot. Så han sitter i mina ögon säker som i en bunker. Ola Andersson lika så, visst herr Andersson har väl inte gjort några hyper spektakulära värvningar, allra minst i år. Men han har framtiden för sig och bör ges tid.

Framtiden för så har vi även sagt om herr Norling sen han tog över. Jag vill så gärna tro att Rickard Norling kommer lösa detta tillsammans med Novakovic. Men hur länge orkar egentligen vi fans vänta? Denna säsong är över i mina ögon.

Snacket går om att man vill ha in Mikael Stahre från Väsby, en framtidens man om ni frågar mig! Han skulle kunna vara den perfekta tränaren ihop med, ja Norling kanske. Dom har båda skolats under Baxters vingar och bara det ger ju en förhoppning. Men då måste nog Norling sluta upp med sina experiment. För förr pratade vi om att AIK Inte prestera pga. att spelarna kände stor press och på så vis inte kunde prestera.
Men nu undrar man om de uteblivna resultaten inte beror på annat än den osäkerhet Norling ger med att alltid rulla runt i startelvan och hålla på med sina experiment.

Den tränaren vi skulle behöva är en rutinerad man med erfarenheter från de stora ligorna. Med sin pondusröst i omklädningsrummet kan ge den trygghet grabbarna behöver.

Men trots alla dessa tankar och spekulationer hoppas jag ändå att männen som bestämmer över Norlings framtid inte gör något förhastat. Jag vill trots allt tro att Rickard med sitt starka svartgula hjärta får nå framgångar med oss. Det kan han, och det är han värd.

Ja, jag säger bara R.I.P, för AIK: s insats i 2008 års allsvenska upplaga.
Nu måste vi bara avsluta det värdigt. För någon tabell placering att vara stolt över kommer det inte bli i år.

/Black at heart

1 Comment

  1. Erik

    Jonas dina inlägg tar sig, det börjar bli riktigt intressant att läsa dina små tankar =). Keep up to good work!!

Leave a Comment