I Nerazzurri – Sammanfattning av transferfönstret

Inters agerande på årets första transferfönster var intresseväckande. Man värvade tre nya spännande spelare och de stora spelarförlusterna gick intressanta vägar i form utav lokalkonkurrenten Milan och storsatsande Paris Saint-Germain. Som vanligt hände det mesta sista dagen av fönstret och här ger vi er en sammanfattning på klubbens agerande på marknaden.

Nyförvärv
Juan (Juan Guilherme Nunes Jesus)
20-årig backtalang från Brasilien. Slog sig in i Internacionals  A-lag förra säsongen och sägs ha likheter med sin idol Lúcio, som han nu alltså kommer att spela tillsammans med. Juan har spelat i det brasilianska U20-landslaget och kommer få nummer 45 i Inter. Övergångssumma: knappt 40 Mkr.
Betyg: 7

Fredy Guarín
Colombiansk landslagsman som varit ordinarie i Porto. Guarín spelar helst på det centrala mittfältet och ses som en ersättare till Thiago Motta som lämnar för PSG. Inter betalar runt 10 Mkr för att låna spelaren, som för övrigt sägs ha ett grymt skott, och man kommer i sommar kunna köpa loss honom för runt 100 Mkr. Får nummer 8 i Inter.
Betyg: 9

Angelo Palombo till Inter, foto: Steven Chiefa

Angelo Palombo
30-årig playmaker från Sampdoria. Var i Sampdoria lagkapten och ansluter till Inter på lån fram till sommaren, då klubben har möjlighet att köpa loss honom till okänt pris. Palombo ger allt i alla matcher och får nummer 17 i Inter. Redan ikväll, en dag efter övergången gjorde Palombo debut för Inter då han blev inbytt med 25 minuter kvar i hemmamatchen mot Palermo.
Betyg: 7

Tre riktigt bra nyförvärv från Inter!

Hur har man då finansierat det? Jo, man har fått hjälp av stenrika Paris Saint-Germain…

Förluster
Thiago Motta
…som fortsatte sitt storsatsande lagbygge genom att köpa Thiago Motta från Inter för drygt 110 Mkr. Den passningssäkre brasilianaren har varit ordinarie i Inter när han varit fri från skador och efter att ha fått italienskt medborgarskap debuterade han även för det italienska landslaget ifjol.

Sulley Muntari
Muntari, som förnärvarande är i Afrika och spelar mästerskap kommer återvända till Italien och Milano därefter. Det blir dock inte samma träningsanläggning som tidigare. Den 27-årige ghanesen kommer spela för Milan på lån fram till sommaren, därefter återstår att se vilken klubb han spelar för.

Emiliano Viviano
Vivianos flytt till Palermo var en av få övergångar med Inter inblandat som inte skedde den 31:a januari. Försäljningen av andremålvakten Viviano gav Inter ett tillskott i kassan på knappt 50 Mkr.

Philippe Coutinho
19-årige brassetalangen behöver speltid och kommer därför lånas ut till spanska Espanyol fram till sommaren.

McDonald Mariga
Tidigare utlånad till Real Sociedad i spanska La Liga men kommer under kommande fem månader spela för Parma på lån.

Jonathan (Jonathan Cícero Moreira)
Det blev bara fyra matcher i Serie A för högerbacken Jonathan som värvades in i somras. Det var han självklart inte nöjd med och lånas därför ut till Parma tillsammans med Mariga.

Leave a Comment