Ikväll smäller det: Juventus-Milan

Milan har inte startat säsongen så som man har förväntat sig. Efter fyra seriematcher ligger Milan på en elfteplats med 1 vinst, 2 oavgjorda och en förlust. Värt att notera är att laget spelat tre hemmamatcher och endast tagit 5 poäng – det är för dåligt. Dags att vända på den negativa trenden.


Juventus har inlett säsongen betydligt bättre än Milanoklubben, Milan. Efter fyra matcher spelade har de vunnit två och spelat lika två matcher. Därför hittar vi dem på en andra plats i serien. Jag tycker att Juventus lag är väldigt spännande, särskilt offensivt. I Juventus offensiv hittar vi spelare som Krasic, Matri, Marchisio, Del Piero, Pepe, Vucinic, Luca Toni, Fabio Quagliarella med flera. Vilken offensiv. De har en grym bredd på laget, spetsspelare och olika spelartyper. Ett lag som Juventus bör hänga minst två mål i varje match. Som i premiärmatchen när de fullständigt krossade stackars Parma med 4-1. Hela laget var enormt spelsuget.

Milan har, som tidigare säsonger, väldigt många skadade. Alla spelare som är skadade i Milans lag är viktiga spelare. Skadorna just nu är Abate, Gattuso, Ambrosini, Robinho, Flamini, Pato, Mexes och Boateng. Boateng står mellan skada och spelklar, det är oklart hittills. Ett rent helvete för Milan, men nu är dock Zlatan tillbaka. Tur det.

Om vi ska återgå till varför Milan respektive Juventus ligger där de ligger:
– Milan har hittills haft tuffa matcher i serien.
– Milan har haft många skador.
– Juventus har haft enklare motstånd.
– Milan fokuserar lite mer på Champions League och Juventus lite mer på ligan. Kan det vara en förklaring?

 

Milans fyra matcher i Serie A:
24 sep Milan-Cesena 1-0
21 sep Milan- Udinese 1-1
18 sep Napoli-Milan 3-1
9 sep Milan-Lazio 2-2

Juventus fyra matcher i Serie A:

25 sep Catania-Juventus 1-1
21 sep Juventus-Bologna 1-1
18 sep Siena-Juventus 0-1
11 sep Juventus-Parma 4-1

Gazetta dello sport tror på följande Milanelva:

Abbiati,
Bonera, Thiago Silva, Nesta, Zambrotta
Nocerino, Van Bommel, Seedorf
KPB
Ibrahimovic, Cassano

Det känns aningen konstigt att se KPB i startelvan igen då jag trodde han hade en bit kvar på sin skada. Laget ser väldigt bra ut men jag gör gärna en förändring. Zambrotta högerback och Taiwo som vänsterback. Taiwo är perfekt för denna match. Stark och en enorm snabbhet.

Juventus förmodade elva
Buffon
Lichsteiner, Barzagli, Chiellini, Grosso
Pepe, Marchisio, Pirlo, Krasic
Vucinic, Matri

Mycket handlar inför matchen om Andrea Pirlo. Min favoritspelare. Hur taggad är han att sänka sitt gamla lag? Ska jag vara ärlig så tror jag att han tar denna match som vilket match som helst. Pirlo brukar aldrig göra skillnad på matcher. Han kan dominera vilken match som helst, oavsett motstånd. Pirlo är dock som bäst när han får tid att behandla boll och slå crossbollar. Det innebär alltså att vi antingen måste pressa Pirlo ofta eller spela med ett extremt bra försvarsspel. Juventus spel kommer definitivt kretsa kring Pirlo!

Om vi går inte lite detaljerat på matchen. Hur kommer matchbilden se ut? Milan kommer att försöka kontrollera matchen med ett bra passningsspel. Zlatan kommer blixtra till lite till och från och förmodligen kan Seedorf spela på den nivå som han tidigare gjort. Juventus kommer att utnyttja sin snabbhet offensivt. Det oroar mig lite när spelare som Krasic och pepe representerar Juves yttermittfält. Bonera och Zambrotta på ytterbackspostionerna känns inte jättelovande.

Juventus har en enorm fördel när man spelar på sin nybyggda arena. Juventus har tidigare sagt att de vill glädja sina fans på hemmaplan genom att göra många mål. Detta kan bli en målrik historia.

Mitt tips blir 2-3 efter en chansrik och välspelad match!

Kan Marchisio fixa seger för Juventus. Foto: FRANCESCODomare: Rizzoli

Matchstart: Söndag 2 okt kl 20.45

TV: TV4 sport. Fr.o.m kl 20.00.

Tips: 2-3

Leave a Comment