Inför Allsvenskan 2011 del 14: Malmö FF

Vi fortsätter att gå igenom lagen inför Allsvenskan 2011, och idag tar vi tar tempen på förra årets svenska mästare, Malmö FF.

Under förra säsongen klaffade det mesta för ”di blåe” från Malmö. De jagade ikapp sina antagonister, HIF, och höll undan för ett sm-guld. Det fanns många anledningar till att det gick så bra för Malmö ifjol. Laget var fullt av hungriga, motiverade ungdomar, samt rutinerade ledare. Tränare Roland Nilsson och assisterande Ruiz fick gemensamt fram en vinnande taktik och ett lag, trots många ambitiösa ungdomar, en harmoni i laget som gjorde att alla drog åt samma håll.

Hur ser det ut i år då? Det såg rätt stabilt och säkert ut ett tag inför denna säsong. Truppen är nära på intakt från förra säsongen, vilket är högst ovanligt för en sm-vinnare. (Ni kommer väl ihåg ”2LAX9”, som året därpå, mycket tack vare många spelarförluster, blev ”2TORSK10” istället). 

Men så kom slag efter slag under bältet för Malmö FF. Först tappade MFF sin assisterande till Halmstad. Sedan kom den ekonomiska smällen, nästan 33 miljoner back. Och nu sist, Roland Nilssons aviserande om att han lämnar för FC Köpenhamn. Och även (eftersom vi nu vet hur första omgången såg ut) om det kan tyckas att MFF ser oberört ut av detta, så kommer det säkerligen ge negativa effekter framöver under säsongen.

***

Malmö har ett mycket starkt lag med centralfigurer som Andersson, Pekalski, Wilton, Molins och Larsson. Ja i princip så skulle jag kunna nämna hela Malmös lag då det gäller starka, viktiga spelare med hög allsvensk klass. Men det gäller att ha en bra tränare också som kan styra upp och få kvalitetsspelare till att prestera. Och ovissheten om vem som ska träna Malmö och när tränarbytet sker, det kan ställa till oväntat mycket i negativ mening.

***

MATTIAS TABELL
 1. Örebro
 2. IFK Göteborg
 3. Helsingborg
 4.Djugården
 5.AIK
 6.Kalmar
 7.Malmö
 8.Mjällby
 9.
 10.Häcken
 11.Gefle
 12. Norrköping
 13.Halmstad
 14. Gais
 15. Trelleborg
 16.Syrianska

 LUKAS TABELL
 1 Malmö
 2 
 3 Helsingborg
 4 Örebro
 5 IFK Göteborg
 6 AIK
 7 Kalmar
 8 Djurgården
 9 Mjällby
 10 Halmstad
 11 Häcken
 12 Norrköping
 13 GAIS
 14 Trelleborg
 15 Syrianska
 16 Gefle

 CHRILLES TABELL
 1. 
 2. Malmö FF
 3. IFK Göteborg
 4. Helsingborg
 5. Örebro SK
 6. Trelleborgs FF
 7. Kalmars FF
 8. Djurgårdens IF
 9. Mjällby AIF
 10. BK Häcken
 11. Halmstad BK
 12. AIK
 13. GAIS
 14. Syrianska FC
 15. Norrköping
 16. Gefle

Leave a Comment