Inför Allsvenskan del 15: Gefle IF

Serien ”Inför Allsvenskan” börjar gå mot sitt slut och idag åker vi norrut och skickar över turen till Gefle IF.

Gefle slutade på en tionde plats i fjol, en placering som var högre upp i tabellen än vad jag hade tippat inför den säsongen. I år tror jag att det går ungefär lika bra för Gefle, man har tappat bra spelare som till exempel Yannick Bapupa till Kalmar, men man har också värvat en hel del, sju nyförvärv om man ska vara exakt.

Så här har Gefle skött sig på vinterns transfermarknad:

In:
Sebastian Senatore, försv, Vasalund
 – Vi har följt Sebastian i Vasalund under hösten, och ser i honom en vänsterback som kan fortsätta utvecklas och som direkt kan konkurrera om en plats, säger sportchefen Pelle Olsson.
Jens Portin, försv, FF Jaro
 – Vi fick tips från Finland om Jens Portin, och vi ser honom som en bra ersättare för Dahlén. Han har erfarenhet från spel i högsta ligan, och denna värvning skapar konkurrens i backlinjen vilket är gynnsamt för laget. Vi tror att han kan utvecklas ännu mer i vår trupp, säger Gefles tränare Pelle Olsson.
James Framepong, mf, Örebro
 – James Frempong är en kvick och teknisk vänsterfotad spelare som gärna utmanar sina motståndare och verkligen sätter sin back i arbete, säger tränaren Urban Hammar.
Öyvind Gram, mf, Ålesund
 – Han påminner till viss del om Johan Claesson som spelade i Gefle några säsonger, säger Pelle Olsson. Det finns stor potential i Öyvind, och jag hoppas att han ska kunna plocka fram det hos oss.
Haruna Moshi, mf, Simba SC
 – En bollskicklig innermittfältare som är väldigt bekväm med bollen och distinkt i sina passningar. En A-landslagsman för Tanzania, med stor potential och han är en riktigt spännande spelare, summerar tränaren Urban Hammar.
Jakob Orlov, anf, Skövde AIK
 – Vi har följt honom under de senaste två åren, ända sedan han var här och tränade med oss under säsongen 2007. En hårt arbetande forward som är duktig på flera vis. Nio av hans sjutton mål gjorde han med huvudet, summerar Gefles tränare Pelle Olsson.
Mikael Dahlberg, anf, Djurgården
 – Mikael Dahlberg är den mest meriterade spelaren vi värvat, och vi är nöjda med uppgörelsen. Vi har använt pengar vi haft ”på hyllan” sedan vi sålt spelare till andra klubbar, säger Lindstrand.

Ut:
Andreas Dahlén, försv, Hansa Rostock
Yannick Bapupa, mf, Kalmar FF
Johannes Ericsson, mf, slutar
Linus Bolin, mf, klubb ej klar
Tomas Fernandez, mf, klubb ej klar

Gefles 5 första matcher:
2010-03-15 19:00 Gefle IF – Elfsborg (1-2)
2010-03-22 19:00 Åtvidaberg – Gefle IF (0-1)
2010-03-28 15:00 Gefle IF – Malmö FF (0-2)
2010-04-05 15:00 Mjällby – Gefle IF (1-1)
2010-04-11 15:00 Gefle IF – AIK (0-2)
 (Parantes: så tror jag det slutar)

Gefle har tre otroligt starka motstånd på hemmaplan, vilket jag tror är lika med tre förluster, men sina två första bortamatcher ser däremot desto enklare ut. Man möter de två nykomlingarna från Superettan, men Gefle får se upp!

Till tabellen så tror jag att Gefle lyckas ungefär lika bra som ifjol, en 11:e plats tippar jag, jämfört med en 10:e plats i fjol.

Lukas tabell
1 Göteborg
2 Elfsborg
3 AIK
4 Kalmar
5
6 BK Häcken
7 Örebro
8 Helsingborg
9 Djurgården
10 Trelleborg
11 Gefle IF
12 Halmstad
13 GAIS
14 Brommapojkarna
15 Mjällby
16 Åtvidaberg

Chrilles tabell
1 Göteborg
2 Kalmar
3 Elfsborg
4
5 AIK
6 BK Häcken
7 Örebro
8 Trelleborg
9 Helsingborg
10 Djurgården
11 Brommapojkarna
12 Gefle IF
13 Halmstad
14 GAIS
15 Mjällby
16 Åtvidaberg

1 Comment

  1. Fritte

    Gefle är underskattat som vanligt. Deras trupp ser intressant ut och de har stora chanser att överraska i år. Förra säsongen hade det kommit klart högre upp i tabellen om de inte hade haft en så tunn trupp. De tappade många poäng några veckor då de hade många skadade. I mitten på tabellen, typ 7-8:a kan vara rimligt…eller är det jag som överskattar dem?

Leave a Comment