Inför Arsenal – Manchester United

Premier Leagues hetaste match denna omgången spelas idag, det är Arsenal som tar emot Manchester United på Emirates Stadium. Senast lagen möttes var den 29onde augusti och då vann United med 2-1. Arsenal tog ledningen i den matchen genom Arshavin men i den andra halvleken vände United på matchen genom ett mål på straff av Rooney och strax efter det så gjorde Diaby självmål. I slutet blev även Arsenals tränare Wenger uppvisad på läktaren. Mycket talar för att det kan bli liknande scener i dagens drabbning. Det brukar vara väldigt jämna matcher när dessa två lag möts.

Som vanligt när det vankas stormatch så är den väldigt uppsnackad. Sir Alex har gått ut och sagt att detta är säsongens hittills viktigaste match, och det ligger mycket i det. Båda lagen måste ta tre poäng om de ska haka på Chelsea som fortsätter att övertyga. Om någon förlorar så får de laget det väldigt svårt att ha en chans på titeln.

Och detta är ju ett klassiskt möte, ett av Englands största. Mycket tack vare att det är flera olika matcher i matchen. Wenger mot Fergueson. Rooney mot Fabregas och mycket mer. Roy Keane har sagt att mötena mellan Arsenal och United har blivit alldeles för mesiga sedans han och Vieira slutade i klubbarna. Och det har det faktiskt gjort, personligen så tycker jag att det är alldeles för ”snällt” ute på planen. Jag gillar när det smäller ordentligt och det gjorde det verkligen på Keanes och Vieiras tid.

Just nu så ligger United 4 poäng efter Chelsea och Arsenal ligger 5 poäng efter. Och då förstår ni att det blir väldigt svårt att gå om Chelsea om man förlorar idag. Båda lagen saknar spelare, United fick nyligen Ferdinand avstängd efter att ha spelat fult i en duell när laget mötte Hull. Ferdinand kommer att stängas av i 4 matcher och första är idag. Dock så kommer troligen Vidic tillbaka för Manchester. Arsenal saknar fortfarande Van Persie. Dock så kan kanske Sol Campbell göra sin första match från start imorgon, ska bli kul och se om han fortfarande håller samma klass som han gjorde förr.

Jag tror att detta kommer att bli en jämn match där det laget som gör det bästa taktiska förändringarna vinner. Jag tippar 1-2 till United. Rooney, Fabregas och Valencia gör målen. Skulle inte förvåna mig om någon blir utvisad heller. Så vad ni än gör så missa för guds skull inte denna match imorgon, klockan 17 på canal+. Detta kommer att bli grymt!

Leave a Comment