Inför Aston Villa-Chelsea

Aston Villa ställs för andra helgen i rad mot ett tufft motstånd från London. Förra helgen gästade man Emirates och förlorade med 3-0 mot Arsenal. Denna helgen tar man emot Chelsea hemma på Villa Park. Likheterna mellan dessa två matcher förutom att två lag från huvudstaden är att Aston Villa möter lag som kämpar om sista platserna till Champions League.

Aston Villa har spelat 14 hemmamatcher och man har 4 vinster, 4 oavgjorda och 6 förluster. Det förklarar lite varför man hittar Aston Villa på en på plats 15 i tabellen. Statistiken på Villa Park är inte den bästa. Dock har Aston Villa 4 raka poänggivande matcher på Villa Park. Ska det bli femte raka?

Chelsea kommer med två tunga matcher i benen senaste veckan. Förra helgen spelade man oavgjort borta mot Tottenham, 0-0, och i veckan kämpade man sig till ett bra utgångsläge i Champions League då man vann med 1-0 borta mot Benfica.

I Premier League har Chelsea spelat 15 matcher på bortaplan. På dessa har man fem vinster, fem oavgjorda och fem förluster. Senaste bortamatchen i ligan slutade med ett oavgjort resultat, även den 0-0. Det är upplagt för revansch för Chelsea, då senaste mötet lagen som spelades på nyårsafton slutade med en 3-1 vinst för Aston Villa, den matchen spelades alltså på Stamford Bridge.

Denna match känns på förhand som en väldigt svårtippad match. Aston Villa spelar för att undvika nedflyttning, man ligger för närvarande åtta poäng på rätt sida strecket. Dock har Villa en match mindre spelad då matchen mot Bolton är uppskjuten och nytt speldatum är inte spikat ännu. Chelsea har sitt deltagande i Champions League att tänka på, plus att man slåss om platserna till att få spela Champions League fotboll även till hösten. Det är två lag som vill och behöver tre poäng. Jag tror därför att matchen slutar oavgjort, och 1-1 får bli mitt tips.

Leave a Comment