Inför: BK Häcken – AIK

Både BK Häcken och AIK har chans till att ta hem guldet i Allsvenskan, men först och främst får de inrikta sig på Europa-spel som en tredjeplats ger möjligheten till. Om AIK vinner på Rambergsvallen kliver de upp på tredje plats i tabellen.

Häckens Martin Ericsson och Majeed Waris (som stått för fantastiska 22 mål och nio framspelningar i ligaspelet den här säsongen) utgick skadade i lagets 1-2-förlust mot Kalmar senast, men båda beräknas bli spelklara lagom till matchen. I övrigt dras laget med några småskavanker till följd av en lång säsong medan mittbacken Tom Söderberg är avstängd och därmed missar matchen. Häcken är ligans överlägset mest offensiva lag då man gjort hela 64 mål, sexton fler än Malmö och Helsingborg.

AIK kommer från ett tungt poängtapp hemma mot Syrianska där Henok Goitom hade en boll inne i den 78:e minuten. Den assisterande domaren vinkade dock för offside och målet blev bortdömt. AIK ligger för närvarande fyra poäng efter Malmö och Elfsborg i toppen och om något av de lagen vinner sina matcher ikväll är guldchansen borta för AIK, som dock leder bortatabellen i ligan inför deras sista match utanför Råsunda den här säsongen. Nils-Eric Johansson, Celso Borges, Helgi Daníelsson, Robin Quaison, Niklas Backman och Per Karlsson blir avstängda en match vid nästa varning.

När AIK och Häcken möttes på Råsunda i somras var det rena rama vilda västern-inledningen och AIK ledde med 2-1 i den sjätte minuten innan Celso Borges fastställde slutresultatet i den 57:e minuten. Den senaste matchen på Rambergsvallen vanns dock av Häcken med 3-1 i maj förra året. Målskyttar för hemmalaget var då René Makondele, Emil Wahlström och Majeed Waris. Avsparken sker 20:05 och det är ett näst intill slutsålt Rambergsvallen som väntar. Matchen TV-sänds på C-More Fotboll.

Leave a Comment