Inför: Blackburn-Arsenal

Arsenal som under de första omgångarna av Premier League inte gått speciellt bra, vissa anser att Arsenal har hamnat i en stor formsvacka som kan komma att kosta dem Champions League kvalifikation till nästa säsong. Men laget lyckades med stor hjälp av Swanseas målvakt ta en behövlig tre poängare förra omgången vilket betydde en viss arbetsro för en för tillfället mycket pressad Arsène Wenger. Arsenal som har saknat många spelare under en lång period får tillbaka både Alex Song och Gervinho från avstängningar vilket kommer betyda med största sannolikhet att dessa två startar mot Blackburn.

Blackburn har inte heller gått bra under de första omgångarna och har bara fått ihop en poäng som de fick när de förra omgången spela oavgjort mot Fulham. Blackburns indiska ägare från Venky’s London Limited som tog över klubben i november 2010 har stora målsättningar. Att laget spelar vackert är något som ägarna först och främst vill se men att de också gärna vill kunna ta klubben till Champions League inom några år.

För Arsenal så gäller det i denna match att plocka tre friska poäng för att kunna klättra till en högra tabellplacering.

Blackburn har hemmaplan och har pressen på sig att visa supportrarna och ägarna att denna svacka under inledningen av säsongen inte är något att vara orolig för.

Så här tror jag att Arsenal och Blackburns startelvor kommer se ut:

Arsenal

Szczesny

Sagna        Koscielny        Mertesacker        Gibbs

Arteta                           Song                           Benayoun

Walcott                   Van Persie                  Gervinho

Blackburn

Robinson

Salgado       Dann          Samba          Givet

Hoilett        N’Zonzi       Formica      Olsson

Rochina      Goodwillie

Leave a Comment