Inför: Chelsea-Fulham

London derby brukar betyda matcher med högt tempo, händelserika och en hel del känslor och denna match kommer med största sannolikhet att leva upp till dessa förväntningar. En ovanlig dag för lagen att spela en ligamatch då de flesta matcher spelas under helgerna men nu är spelschemat så att en hel Premier League omgång spelades under gårdagen och spelas under denna dag vilket vi som älskar engelsk fotboll inte tackar nej till.

Chelsea är laget med hemmaplan och kommer från ett oavgjort resultat mot Manchester City och detta kommer bli andra matchen för deras nya tränare Rafael Benitez. En vinst i detta läge skulle betyda oerhört mycket för Champions League mästarna och skulle innebära första segern för en tränare som behöver bra och snabba resultat på kort tid. Chelsea är ett lag som är svårt på förhand att förutse hur deras startuppställning kommer se ut eftersom de har mycket bra kvalité hos hela truppen vilket betyder att det inte är självklart att någon spelare ska starta.

Fulham kommer från en 1-0 förlust mot Stoke vilket man inte ska lägga så stort fokus på då bortamatchen mot Stoke är en av de absolut svåraste bortamatcherna under säsongen. Det London laget kan ta med sig från den matchen var deras bollinnehav på 60 % vilket är rätt mycket för ett lag som inte förväntas ligga i toppen av ligan. Inför denna säsong har laget fått in några riktigt bra spelare i Berbatov, Petric och så har vår svenske stjärna Alexander Kačaniklić hittills gjort det riktigt bra. Man kan konstatera att detta Fulham har förmågan att ställa till det för de flesta lag i ligan vilket man kunde se mot till exempel Arsenal som de lyckades få oavgjort mot.

Detta kommer inte bli en lätt uppgift för Fulham men de kommer inte bli någon promenadseger för Chelsea heller. Fördelen Fulham har inför drabbningen är det faktum att Chelsea spelar under en viss press att få med sig en seger och Fulham har inga större förväntningar på sig inför vilket betyder att ett oavgjort resultat skulle sätta press på Rafael Benitez som behöver en seger i detta derby.

För något år sen skulle man nog inte ha speciellt stora förväntningar på detta derby men som det är i dagens läge så borde man ha ganska höga krav på matchen. Det ska bli extra intressant att se om Fernando Torres startar för Chelsea och se vad han kan åstadkomma i jämförelse med Fulhams anfall som jag anser har en bättre fungerade anfallstrio i Berbatov, Petric och Rodellega än Chelseas som in princip bara har en självklar spelare på den positionen.

Mina förhoppningar på matchen är densamma som förväntningarna på den med högt tempo, händelserik och mycket känslor som jag anser tillhör London derbyn .

Leave a Comment