Inför El Clásico

På söndag klockan 20.00 smäller det. Det är förstås avspark i inget mindre än värdens hetaste klassiker – El Clasico. I Barcelona och på Camp Nou. Redan för mer än hundra år sen spelades den första officiella matchen mellan Real Madrid och FC Barcelona där katalanerna gick segrande ur striden med 3-1. Matchen som skulle komma att bli en klassiker har sedan 1929 spelats totalt 157 gånger, Real Madrid har vunnit 68 av dem, Barcelona 59 och 30 matcher har slutat oavgjort. Men på 2000-talet är det katalanerna som har haft störst framgång med sex vinster på totalt 16 strider (Real har vunnit fyra).

den 2 maj 2009
…spelades det senaste mötet de båda lagen emellan. Efter att ha varit en spännande och händelserik match så började till slut hemmafansen (Madrid) att gå hem efter att mittbacken Gerard Pique pungterat matchen i den 83:e minuten. Matchen slutade 2-6 (Barcelona-vinst). Katalanernas målrikaste match på Santiago Bernabeu-stadion skrevs in i historieböckerna och Real-fansen kunde bara titta på och se fram till nästa el clásico, dvs nu på söndag!

den 27 november 2009
…på förmiddagen så tränade FC Barcelona inför klassikern mot Real Madrid med Henrik Larsson på läktaren. Zlatan har haft problem med en sträckning i låret men körde för fullt och är i största sannolikhet redo för 90 minuter i hans första El Clásico. Spanska medier rapporterar att Leo Messi, som har ont i låret, kommer allt närmare spel. Dessutom är Yaya Touré tillbaka i träning efter att ha drabbats av svininfluensa. Dani Alves har fått en smäll på vristen men väntas ändå kunna medverka på söndag.

den 29 november 2009
…smäller det!

Spelare mot spelare, vem är bäst?
Casillas
– Valdez

Ramos – Alves
Albiol – Puyol
Pepe – Pique
Marcelo – Abidal

Alonso – Xavi
Lass Diarra
– Keita
Kaká – Iniesta

Ronaldo – Henry
Raúl – Ibrahimovic
Benzema – Messi

Totalt: 5-6

Leave a Comment