inför el classico

Inför kvällens el classio mellan Real Madrid och Barcelona i den spanska cupen ställde två Spanien experter frågor till varandra om resultatet och vad som kommer att fälla avgörandet.
Ida Skog Mbarak, Barcelona expert på fotbollsoraklet:

  1. Casillias frånvaro hur mycket kommer detta att påverka laget?
  2.  C.Ronaldo ett kort ifrån avstängning kommer han gå fullt ut eller ligger det gula kortet och lurar i huvudet på honom?

  3. Vädret kring Mourinho har inte varit så stabilt på senare tid, vad för viktigast för han i detta nu, hur ska han vinna klubbens,fansen, spelarnas förtroende igen?

Sara Khatmi, Real Madrid expert på fotbollsoraklet:
1) Det kommer att påverka otroligt mycket. Iker är mister real madrid, han är kaptenen och enligt min mening den viktigaste spelaren på plan med sitt ledarskap, den stabilitet och trygghet som han ger sitt lag. Vi har två målvakter att spela med ikväll och den ena, Antonio Adan är inte bra. han är en medioker målvakt som varken höll mot celta vigo eller malaga och i matchen mot real sociedad visade han prov på sin panik när han går ut i straffområdet i vilket han har rätt att ta bollen med handen och gör en otroligt ful glidtackling med dubbarna före. Mot getafe gick det bra, men motståndet var ofantligt dåligt och flera gånger räddades han på mållinjen och av att alla 10 på plan stod i försvaret och hjälpte honom. Den andra målvakten, Diego Lopez var Sevillas andra målvakt som inte spelat alls denna säsong. Det jag har hört från sevilla fans kring denne spelare är recensionerna inte alls positiva, jag tror dessvärre att saknaden av Casillas blir stor, för stor.

2) Det gula kortet kommer att ligga och lura i huvudet på honom, missar han returen mot barcelona på bortaplan kommer det verkligen att vara kört för Real Madrid. Han måste för lagets skull vara på sin vakt.

3) Jag tror att tåget med att få Real Madrid fansen på sin sida har gått, fansen visade det genom att i tre matcher på rad vissla ut honom så fort han visade sig. Fansen i Spanien har tröttnat, de vill ha lugn och ro i sin klubb och spelarna behöver lugn och ro för att jobba och leverera. Allt det som Mourinho har ställt till med är inte hållbart, det är uppenbart att Mourinho och Real Madrid går skilda vägar den första juni då transfer fönstret öppnar. Mourinho har öppnat alla dörrar han kan öppna, inter, chelsea, portugisiska landslaget och inte minst PSG i Paris. Jag tror inte han kan göra något för att få fansen på sin sida igen, såren han har skapat är alt för djupa, han vet om att tåget har gått och slutat bry sig.

Sara Khatmi:
1) Vilken spelare tror du kommer att bli avgörande för er? varför?

2) Det har varit mycket snack de senaste dagarna om vem som startar mellan valdes och pinto, vem tycker du ska starta?

3) Hur slutar det? vilka gör målen?

Ida Skog Mbarka:
1) – Messi har och är ju alltid avgörande för Barcelona. Dock vill jag ta det lite längre och det som kan få Barcelona att vinna eller helt enkelt falla kan hänga på Dani Alves. Han har varit svag på senare tid, inte kommit upp till den nivå han egentligen spelar på. Barcelonas uppspelsfas bygger ju på att Dani Alves är en ytterforward som konstant jobbar upp och ner. Är han inte fokuserad till 100%, och tappar bollen där uppe, då kommer det blir farligt och Real kommer utnyttja det till fullo.

2) – Som alltid i cupen brukar Pinto stå. Och jag tycker Tito skall fortsätta med Barcelonas tradition. Eftersom andre målvakten inte får så mycket speltid i La liga eller i Champions League, brukar målvakten få starta i alla cupmatcher. Även om Valdés är bättre så är valet för mig enkelt, jag hade fullföljt den katalanska traditionen. Det viktigaste är inte att vinna och satsa allt på Valdés. Tycker det är viktigare att hålla sina traditioner, värna om laget, och ge förtroende till Pinto.

3) – Jag hoppas innerligt att Barcelona vinner, men det kommer inte bli enkelt. Real börjar på hemmaplan och jag tror inte det kommer bli många baljor. Man är dum om man inte på förhand gissar på att Messi kommer näta. Men Pedro har också varit farlig dem senaste matcherna. Vem vet, Piqué kan överraska igen. Han gjorde ett extremt snyggt mål i senaste cupmatchen mot Málaga. 0-2 till Barcelona målskyttar, Messi och Pedro.

Av: Sara Khatmi och Ida Skog Mbarak

Leave a Comment