Inför Elfsborg-Djurgården

På torsdagskvällen gästar Djurgården Elfsborg på Borås Arena, där man redan spelat en gång i år. Premiärmatchen mot Häcken spelades på arenan, matchen resulterade däremot i förlust för Djurgården och dagens motstånd lär bli minst lika tufft. Förutsättningarna för en bra match ikväll är stora.

Djurgården
Djurgården kommer från en skön 3-0-seger över Trelleborg till Borås för att spela fin fotboll på arenans konstgräs.
”Det blir en tuff match som jag tycker att vi kommer väl förberedda till. Vi har en vinst i ryggen och har dessutom redan spelat en match mot Häcken på Borås Arena i år. Vi förlorade visserligen men gjorde en bra match och den känslan tar vi med oss.” säger Djurgårdens tränare Carlos Banda.

Stockholmarna har en del skador, Mattias Jonson, Martin Andersson, Daniel Sjölund och Christer Youssef heter spelarna som inte kommer till start på grund av skada. Djurgården har inga avstängningar, men Hrvoje Milic är endast ett gult kort ifrån en sådan… om han skulle bli varnad idag så missar han alltså hemmamatchen mot Åtvidaberg på tisdag.

Elfsborg
Elfsborg kommer, till skillnad från Djurgården, från en förlust, och det borta mot Helsingborg i söndags med 1-2. Men idag får man spela på hemmaplan och är dessutom rejält revanschsugna efter förlusten senast, konstgräset på hemmaplan betyder mycket för Elfsborgs bollrullande spel.
Boråsarna kommer, precis som Djurgården, till start med lite skadeproblem. Jari Ilola, Stefan Ishizaki och Martin Ericsson saknas.

”Vi är jättemissnöjda med Helsingborgsmatchen, men en match förtar inte vår form”, påpekar vänsterbacken Mathias Florén.

”Djurgården spelade bra mot Trelleborg, visade prov på variation i sitt anfallsspel, spelade 4-3-3-anfall och ställde snabbt om till 4-5-1 i defensiven vilket visar på en tydlig grundidé. Men vi har vår analys klar och kan väl konstatera att det finns sidor hos Djurgården som vi kan utnyttja till vår fördel.” säger assisterande tränaren Peter Wettergren.

————————————————-

Avspark: 19.oo på Borås Arena

Leave a Comment