Inför England – USA

Egentligen så ska bara England vinna denna match, de tror jag även att man gör. Men sen så trodde jag även på två målrika matcher igår mellan Syd Afrika – Mexico och Uruguay – Frankrike. Så man kanske ska sluta tro och börja analysera matchen istället. Och vad finns det då att analysera? Ja någon startelva från Capello kommer inte att släppas förrän det närmar sig match. Jag skulle dock tro att det blir en 4-4-2 med Green i mål. Cole, Terry, King och Johnson i försvaret. Lennon, Gerrard, Lampard och Cole på mitten och Wayne Rooney får hjälp av Defoe.

Rooney får som väntat en nyckelroll i England och måste fungera om England ska kunna gå långt i detta VM. I mitt tycke så är det alltid på målvaktssidan som det har varit fallerat för engelsmännen. Och så är det lite i år med. David James är den med mest rutin, men har en förmåga att göra vissa missar, Joe Hart tycker jag har varit kanon denna säsong men han har ingen rutin av a-landslagsspel och jag tror inte att Capello vågar ”chansa” med honom. Kvar finns då Robert Green. Han har en mellanålder jämfört med de båda andra och imponerade på Capello i träningsmatchen mot Mexico. Men han har också en förmåga att kunna göra misstag och tappa in bollar lite lätt. Det återstår att se vilken målvakt som har imponerat mest på Capello, jag tror att Green har gjort de.

USA då, en lagmaskin som är farliga när de ställer om. Största stjärnorna spelar i de stora europeiska ligorna och det finns även spelare som spelar i Premier League. Clint Dempsey och Tim Howard bl.a. Tränaren Bob Bradley har enligt media tagit hjälp utav Manchester Uniteds tränare Sir Alex Fergueson om hur de engelska spelarna ska tas hand om. Intressant om de stämmer. USA kommer förmodligen att spela med ett 4-4-2 dom med, där Tim Howard står. Försvaret kommer förmodligen bestå utav Cherundolo, DeMerit, Onyewu och Bocanegra. Donovan, Bradley, Clark och Dempsey på mitten och i anfallet spelar nog Altidore och Buddle.

USA har ett intressant lag, överraskade nog många i Confederations cup och lyckades även med bedriften att ta sig till final efter att ha slagit ut Spanien i semifinalen.  Kanske är de lite underskattade utav de större lagen och de bör dom dra nytta utav. Även om USA kan ge engelsmännen en match så ska bara England vinna denna match. Resultatet låter jag vara osagt men räkna med att USA gör max 2 mål och jag tror att England gör mer än detta. Hur det än slutar så tror jag att det blir en underhållande match.

Leave a Comment