Inför: FC Barcelona – FC Viktoria Plzeň (19/10-11, kl. 20:45)

FC Barcelona - FC Viktoria Plzeň

I kvällens Grupp H möte mellan FC Barcelona och FC Viktoria Plzeň, så spelar Barca för vinst då Milan har en relativt enkel match hemma mot BATE, och för att fortfarande ha en chans att sluta som gruppsegrare. Viktoria spelar också för vinst, då detta är deras sista chans för att lyckas ta sig vidare från gruppspel. Detta innebär att vi kan förvänta oss en riktigt bra match.

Viktoria, som ligger fyra i den tjeckiska ligan med arton poäng efter ledande Sparta Prag med tjugosju poäng, har tidigare aldrig mött Barca, eller ett spanskt lag. Barca har däremot mött ett tjeckiskt lag elva gånger, där de har gått sex gånger segrande, tre gånger med oavgjort resultat och endast en gång som det förlorande laget. Senaste gången Barca mötte ett tjeckiskt lag så var Guardiola med och spelade. Det var mot den nuvarande säsongens etta Sparta under säsongen 99/00, och då blev slutresultatet 5-0 i fördel till katalanerna. Viktoria gick obesegrade genom CL-kvalomgångarna, men då ska de veta att Barca är obesegrade sedan den gången de förlorade 1-2 mot Rubin Kazan, hösten 09/10.

Barca tar med hela truppen förutom de skadade Alexis, Piqué, Cesc och Afellay. På grund utav att det är CL, och för att inte bli överraskade av en möjlig skräll, ställer nog Pep upp med en 4-3-3 uppställning, med få förändringar i uppställningen från i helgens match. Eventuellt så startar Mascherano om Pep väljer att vila Puyol. Enligt Marca.com så gäller en möjlig 4-4-2 uppställning för besökarna, med anfallarna Bakos och kapten Horvats i topp.

Något att lägga märke till under matchen är hur Dani Alves agerar i defensiven. Han är nämligen ett gult kort ifrån att bli avstängd i nästa möte som också är mot Viktoria, fast då borta.

Matchen visas i Viasat Motor, och Viasat Motor HD

Leave a Comment