Inför FC Barcelona – Sevilla med Karl Kraft

Om mindre än en halv timme så startas matchen mellan FC Barcelona – Sevilla, stormöte i Spanien! Jag har fixat en intervju inför matchen med Karl Kraft, skribent för Sevilla redaktionen på Svenskafans.

1) 25 minuter kvar inför matchen, hur känns det?

Som vanligt ligger det en enorm stämning i luften inför en match som denna. Trots att vi har ett uselt facit på Camp Nou, så känns det optimistikt, och med tanke på Javi Varas monster-form så finns det ändå ett hopp som säger att vi kanske kan vinna detta. Rent praktiskt sett så ska vi dock inte slå Barcelona, men man måste alltid behålla hoppet.

2) Iniesta och Messi spelade ut Viktoria Plzen i onsdags, vad tycker du om dessa två herrar? Är Messi den störste, och vad betyder Iniesta och resten av laget för Messi?

Det råder inga tvivel om hur pass hög kapacitet dessa två besitter. Kreativiteten och bollkänslan hos de två gör det stundtals omöjligt för oss fotbollsälskare att förstå vad de två håller på med ibland, det är inte för intet två kallats utomjordiska. Enligt mig är det dock i princip omöjligt att peka ut den största av de två. Messi gör målen och bidrar ju mer i offensiven, medan Iniesta är den som bygger upp spelet, och hittar de där smått omöjliga passningarna. De två är nästan löjligt bra!

3) Sevilla har ingen förlust i ligan än så länge, fyra vinster och tre oavgjorda. tror du att ni kan slå Barcelona?

Vi har ju inlett väldigt bra, åtminstone på pappret. Med bara fyra insläppta mål och 8 gjorda framåt, så råder det inga tvivel om att man bör vara nöjd med inledningen. Dock så har det stundtals sett väldigt lamt och tempofattigt ut, då kanske först och främst på bortaplan. Lägg därtill att våra anfallare har haft problem att få in bollen i mål. Jag tror inte att vi kan slå Barcelona ikväll, men självklart så finns det förhoppningar om att få med sig ett kryss från kvällens match. Nycklarna blir Javi Varas och mittlåset, som måste täppa till och inte ge bort något mot ett framåtrusande Barcelona.

4) Möter Sevilla världens bäste fotbollsklubb i dina ögon?

I mina ögon så är Bayern München världens bästa fotbollsklubb JUST NU, men ser vi ur ett större perspektiv så Barcelona utan tvivel världens bästa fotbollsklubb. Med tanke på alla deras triumfer samt att laget är såpass samspelt som det är utan tvivel ett av tidernas bästa klubblag.

5) Hur mycket slutar matchen?

Det kommer bli en otroligt intressant match. Sevilla lär spela defensivt och gå på kontringsspel. Matchen kommer sluta 1-1, efter mål av Messi och Kanoute. Man måste vara optimistisk.

 

Tack för intervjun, Kraft!

Leave a Comment