Inför: Grekland – Tjeckien (tisdag 18.00)

Den tidiga matchen på tisdagskvällen är den mellan Grekland och Tjeckien. Två lag som säkerligen kommer att ge allt för att försöka ta tre poäng för attsätta sig i en bra situation inför slutomgången.

Tjeckerna hade ingen lyckad premiär och föll med hela 4-1 mot Ryssland. Speciellt dåliga var Kadlec och Baros, och det är möjligt att Bilek gör några förändringar inför kvällens match. Jag skulle gärna vilja se den unge CSKA Moskva-strikern Necid ta en plats på topp, och det återstår att se om Kadlec får en ny chans eller om Limberský kliver in till vänster i backlinjen. Ett alternativ hade i så fall kunnat vara att flytta in Kadlec i mittförsvaret.

”Vi måste spela ett mer solitt försvarsspel”, sade Peter Cech till UEFA:s officiella hemsida. ”Vi vill inte göra om samma misstag som mot ryssarna”.

Grekerna får klara sig utan Sokratis Papastathopoulos som såg rött i öppningsmatchen mot Polen. Avraam Papadopoulos ser inte heller ut att kunna starta då han har problem med ett korsband. Kyriakos Papadopoulos förväntas därför starta i backlinjen.

Det här känns som en ren 50/50-match där dagsform kan komma att avgöra. Tjeckerna känns för mig vassare i anfallsspelet, vilket kan fälla avgörandet nu när grekerna tvingas göra förändringar i sin backlinje.

TIPS: 2-1 Tjeckien

Leave a Comment