Inför Helsingborg- AIK

Imorgon smäller det.

Nu har vi haft två på pappret ganska lätta matcher i rad. 4 poäng av 6 möjliga, får vi väl vara ganska nöjda med. Även om jag anser att vi skulle ha kammat hem full pott senast mot GAIS.

Vi kommer att möta ett svårslaget HIF på Olympia. Helsingborg på bortaplan har inte varit den enklaste uppgiften under de senaste åren för svartgult. På de tio senaste matcherna på Olympia har AIK noterat raden fyra vinster, två oavgjorda, fyra förluster och målskillnaden 13-16.

Visst dom har blivit av med ett av deras starkaste vapen i anfallaren, Razak Omotoyossi som skrivit på för Al Nassr i Saudiarabien. Omotoyossi som faktiskt avgjorde mötet på Råsunda i fjol då han gjorde matchens enda mål i den, vilket kom i den 48: e minuten. Mötet på Olympia slutade 3-2 till AIK och var en av årets absolut bästa matcher. Så vi kan väl hoppas att vi får se en repris från fjolårets möte nere på Olympia. Sen kanske vi inte behöver släppa in två bollar. Men en vinst vore otroligt skön, men framför allt viktig efter Kalmars 3-1 vinst nu senast mot Norrköping.

Men som sagt HIF kan ställa upp med bra spelare i alla fall på offensiven, eller vad sägs om Henrik Larsson och Makondele. Inga dåliga grabbar som mycket väl kan ställa till med problem.

Det är däremot inte bara spelare som försvunnit från Olympia. I helgen värvade klubben en mittback från finska FC Honka. Det rör sig om finländaren Hannu Patronen som har skrivit på ett kontrakt över 3,5 år och är spelklar redan till matchen mot AIK. Återstå att se vad denna finne kan åsamka för skada för AIK: s anfall.

Något som känns bra inför morgondagens match är att vi till motsatsen mot GAIS matchen, kan mönstra en riktigt bra bänk. Förhoppningsvis kan Bojan vara med. Att vi kommer starta med Örlund i mål känns väl inte helt otippat, han har gjort det bra i de bägge matcherna efter sommaruppehållet. Känns kanske lite osäkert hur kanterna på backen och mittfältet kommer att se ut. Men att Johansson och Karlsson startar på backen samt Johnson och Ortiz startar på mittfältet känns väl ganska givet. Att sedan få se Obolo tillsammans med Burgic på topp från start känns väl om möjligt än mer säkert. Om nu inget otroligt skulle hända de närmsta 24 timmarna.

Vilka Bosse Nilsson kommer att mönstra i startelvan vågar jag inte gå in på mer än att dessa 17 mannar har fått förtroende: Daniel Andersson, Oscar Berglund, Adama Tamboura, Hannu Patronen, Erik Wahlstedt, Joel Ekstrand, Marcus Nilsson, Isaac Chansa, Andreas Landgren, Fredrik Svanbäck, Marcus Lantz, Christoffer Andersson, Mattias Unkuri, René Makondele, Henrik Larsson, Rasmus Jönsson, Fredrik Olsson

Om någon eller några av dessa 17 mannar kommer att orsaka oss sömnlöshet imorgon vet vi inte än. Men att dom kommer ge oss en nagelbitande föreställning på 90 jobbiga minuter är vi nog rätt säkra på. Lycka till imorgon grabbar! Vi litar på er.

/Black at heart

Leave a Comment