Inför Inter – Parma‏

Jag befinner mig just nu i ett hem i nord östra Milano, stadsdelen Crescenzago efter en frmiddag i centrum med en Espresso mitt emot Duomo och sen en shopping runda inne på La Rinascente. Det är soligt och varmt sommaren hägrar ännu i Milano, perfetto!
Matchen Inter – Parma som spelas om två dagar känns inte så het på menyn med tanke på att folket går och väntar på slaget som inträffar den 16:e. Inter Vs. Barcelona, Eto’ o ställs emot sina vänner och tidigare lagkamrater i Barcelona och mannen som hjälpte Inter till 3 scudetto titlar på tre rå Zlatan Ibrahimovic intar ett fullsatt Giuseppe Meazza. Efter att ha uttalat sig i media på landslagsamlingen tidigare har Zlatan väckt en hel del aggressioner hos Inter fansen och inte minst Curva Nords favorit Marco Materazzi, Tutti pazzi per Materazzi = Alla är galna för Materazzi hörs ofta inne på stadion. Zlatan uttalade sig med orden: ”Innan jag kom hade de inte vunnit ligan på 17 år, när jag sedan anlände vann de tre år i rad” eftersnack är aldrig bra i Italien det spelar ingen roll vem du är, vart du spelat eller vad du har vunnit har min flickväns morbror Antonio berättat för mig. Han har själv mött Materazzi och resten av landslaget vid en landslagsamling i Bergamo året efter Italien tog hem VM trofén. Hoppas bara Marco inte sätter Zlatan ur spel med tanke på VM kval mötet emot Danmark som kommer.
  
Inter – Parma är alltid en höjdpunkt att beskåda detta möte brukar ofta bjuda på bra spel och mycket kamp. Parma har ett rätt hyfsat lag med en hel del unga talanger i truppen. Inter kommer som vanligt med ett starkt lag och med Milito, Thiago Motta och Eto’ o blir det svårt för Parma, jag skulle satsa på kontringspel om jag var Alessandro Melli (Parmas manager). Parma kommer med rappa ynglingar som Luca Antonelli, Mohammed Lamin Traore sen ska vi inte glömma bort ny förvarvet ifrån Wolfsburg Christian Zaccardo som senast i Italien representerade Palermo och som var med och tog hem VM guldet 2006.
  
Som vanligt blir det alltid kul att besöka Giuseppe Meazza som för mig alltid kommer att heta San Siro, när man tar bussen längs rak sträckan ifrån tunnelbanestationen Lotto till stadion får man en lustig känsla som ej går att beskriva det är något Italienskt över det hela som sedan blir till ett adrenalin rus då San Siro där borta tornar upp sig! Andiamo Raggazzi! Det har varit VM kval och spelarna behöver en match i sig inför matchen på onsdag men, en underskattning får inte blotta sig minsta lilla för då hugger Giallo bianchi.
Nu blir en det Café latte och senare en ute kväll med Roberto Cavalli på Just Cavalli club, Milano skål och Forza Inter!
  

/Alexander Löfberg

Leave a Comment