Inför Juventus-Udinese

I helgen då Serie A vänder så bjuds det på ett riktigt toppmöte då ligaledaren Juventus tar emot tabelltrean Udinese. En på förhand riktig intressant match som kan komma att bli avgörande uppe i toppen. Vinner Juventus så kanske Udinese får säga bye bye till scudetto-chanserna för då går den gamla damen upp på 44 poäng, sex poäng före Udine. Om bortalaget däremot vinner så står lagen plötsligt på samma poäng och kampen kan vara jämnare än på länge.

Båda lagen kommer till start med gott självförtroende. Juventus har den senaste veckan hunnit med att både slå Atalanta i ligan på bortaplan med 2-0 samt gått vidare till semifinal i italienska cupen. I kvartsfinalen ställdes laget mot Roma och innan avspark såg det ut att bli en jämn match. Men Roma visade sig vara väldigt svaga för dagen och efter mål av Giaccherini, Del Piero samt ett självmål av Kjaer så kunde Juventus bekvämt ta sig vidare till nästa runda då laget ställs mot den största scudetto-konkurrenten Milan.

Även Udinese ångar på bra i ligan. Efter försmädlig bortaförlust mot Genoa med 3-2 så tog laget revansch i helgen genom att slå Catania hemma med 2-1. Lagkapten Antonio Di Natale är lika bra som vanligt (om inte bättre) och leder nu skytteligan tillsammans med ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic.

Juventus och Udinese är de lagen med överlägst bäst försvar och har släppt in 12 respektive 14 mål på 19 matcher. Det ser alltså ut att kunna bli en målfattig tillställning på Juventus Stadium på lördag. Det förra mötet som spelades precis innan juluppehållet slutade 0-0 och ett liknande resultat kan vi alltså få se på lördag. Med tanke på att Juventus fortfarande är obesegrade i ligan och att matchen går på deras hemmaplan där laget är otroligt starka så kommer det bli en tuff uppgift för Udinese att ta sig an.

 

Tips: 2-1 till Juventus

Leave a Comment