Inför kvällens Supercoppa Italiana

Matchen mellan Inter och Roma är onekligen en fantastisk uppladdning inför det vi älskar allra mest här i livet, Serie A. Förra årets två giganter, Inter och Roma ställs ikväll mot varandra på Giuseppe Meazza för att avgöra vem som tar hem årets, Supercoppa Italiana. Inför denna match återvänder Adriano till Milano och Giuseppe Meazza. En fruktansvärt tung värvning av Roma. ”Una scomessa” enligt många, ”Una certezza” enligt Rosella Sensi.
Att Adriano ska möta Inter i världens finaste tröja är egentligen tillräckligt, snudd på för mycket förklaring till varför man inte får missa denna match.
En av sommarmercatons mest utdragna affär stavas Nicolas Burdisso. Roma och Inter har fortfarande inte lyckats komma överens om spelaren, som inte vill något annat än att flytta till huvudstaden och spela för Roma. Det är egentligen bedrövligt. Av båda parterna. Hyfsat frustrerande situation som Nicolas tvingats in i. Samtidigt som man har försökt göra klart värvningen har man lånat in lillebror Guilliermo Burdisso, från Rosario Central. Alltså ännu en anledning att flytta till Rom. Vad som händer dagarna efter det att supercoppan är spelad får vi se, troligen blir Nico klar för Roma då.

De regerande europamästarna har tränat på för fullt efter ett par veckors ledighet efter VM. Benítez har nu fått se alla sina spelare på nära håll och verkar, av alla uttalanden att döma, rätt nöjd med det material och den potential som laget har.
– Vi arbetar väldigt hårt under varje träningspass. Vi vill förbättra oss, vi vill utvecklas. Det går alltid att utvecklas och inom två till tre månader kommer allt flyta på lättare. Nu måste alla kämpa för att lära sig hur allt ska gå till.
Vidare kommenterade Rafa de unga spelarna som imponerat under försäsongen.
– Det är inte lätt för dem att spela i ett såhär starkt lag. Men så länge de visar att de besitter tillräckligt med kvalitet så ser jag inte varför de inte skulle få speltid. Vi ska spela över 60 matcher i år så de som är duktiga kan få spela en hel del.

Jag ser Roma som knappa favoriter inför kvällens match. Och det säger jag inte bara för att jag är romanisti.
Roma har enligt mig Serie A:s starkaste anfall, med spelare som, Totti, Vucinic, Adriano, Okaka (som jag tror kommer få ett riktigt bra år) och inte minst Menez. Ni som har sett Romas försäsongs matcher vet nog vad jag snackar om. Vilken kille!
De som talar emot Roma i dag är försvaret som har sett lite osäkert ut än så länge, och en ny mittback skulle verkligen behövas. Första målvakten Sergio är skadad och är därför inte med i dag.

Inter har i stort sett samma trupp som förra året, vilket borde betyda att de tar hem scudetton igen? Nej. Inter kommer inte alls vara lika dominanta som året 09/10, då man har ersatt Mourinho med Benitez. Förstår du inte vad jag menar så säg de två namnen högt för dig själv.
Inter har en stark trupp som vanligt, med klass spelare som, Maicon, Etoo, Lucio och inte minst Milito i laget så får vi räkna med att Inter blir farliga även i dag.

Inters trupp:
Målvakter:  J. Cesar,   Castellazzi, Orlandoni.
Försvarare:  Cordoba,  Zanetti,  Lucio,  Maicon,   Materazzi, Samuel,   Chivu.
Mittfältare: Stankovic,  Sneijder,  Mariga,  Cambiasso,  Obi,  Coutinho.
Anfallare: Eto’o,  Milito,  Pandev, Biabiany.

Romas trupp:
Målvakter: Lobont, Doni, Pena.
Försvarare: Andreolli, Juan, Mexes, Riise, Burdisso, Cassetti, Rosi.
Mittfältare: Fabio Simplicio, Pizarro, Taddei, De Rossi, Perrotta, Brighi.
Anfallare: Adriano Leite Ribeiro, Totti, Jerry Menez, Vucinic, Okaka.

När: Lördagen 21/8 – 2010
Var: Giuseppe Meazza (San Siro)
TV: Canal Plus Sport1
Mitt tips: 2-1 till Roma (Milito-Totti och Menez)
Håll ögonen på: Jeremy Menez. Adriano och Benitez.

Jag utlovar en fantastisk match. Med Roma som segrare. Vilket i så fall skulle betyda tränare Ranieris första riktiga titel med laget i hans hjärta, AS Roma.

Leave a Comment