Inför Lazio – Roma

Idag kl 15:00 vankas det storderby. Derby della capitale. Ett av de största derbyna i världen, mellan de två bittra rivalerna. Lazio kommer från en stabil 3-0 seger i Europa League, men i Serie A i helgen åkte de på storstryk av Catania. Hela 4-0 slutade den matchen. Medan Roma kommer ifrån en 4-1 seger mot Palermo på hemmaplan. Romas problem denna säsong har varit varit försvarsspelet. Vi får se ifall Lazio kan utnyttja det. Idag kommer man även hylla Gabriele Sandri en Lazio supporter som tragiskt nog blev skjuten till döds av en polis.

Lazios förmodade startelva:

(4-1-4-1) Marchetti; Konko, Biava, Andre Dias, Lulic; Ledesma; Gonzalez, Hernanes, Candreva, Mauri; Klose

Tränaren Petkovic har till dagens match hela sin trupp tillgängliga förutom Ederson som är fortsatt skadad. De har fått tillbaka Marchetti som varit borta ett tag, en viktig spelare för Lazio.

Romas förmodade startelva:

(4-3-3) Goicoechea; Piris, Burdisso, Marquinhos, Balzaretti; De Rossi, Tachtsidis, Florenzi; Lamela, Osvaldo, Totti

Till dagens match är Stekelenburg och Lobont skadade. Och Destro är avstängd för sitt onödiga röda kort förra omgången. Många debutanter i Roma. Hela 6 stycken kommer debutera i Derby della capitale.

Mitt tips: 2-3

Väder: Det regnar just nu väldigt mycket i Rom och vi får hoppas på att matchen kommer att spelas. Det kommer även börja åska vid runt matchstart. Men för tillfället tyder mycket på att matchen ändå kommer att spelas.

 

Leave a Comment