Inför Malmö FF-Rangers

Foto: Lars Dareberg

Mycket fokus i media de senaste dagarna har legat på den avbrutna matchen mellan Malmö FF och Djurgården, men imorgon väntar ny match i Malmö och dags att ladda om för alla inblandade. Här samlar vi några citat inför morgondagens CL-kval som ni förövrigt kan följa här på fotbollsoraklet.se

Svensk media
– Det gäller att hålla fokus. Vi är inte vidare. Vi har inte vunnit något än. Det kommer att vara den viktigaste matchen i mitt liv. Det blir inte lätt, men jag ska göra mitt bästa och springa så mycket det bara går.
Wilton Figueiredo, fotbollsverige.se.

– Det är en jättebra känsla både hos mig och i truppen. Där finns fortfarande saker som vill ut sedan i lördags. Ska man se något som helst positivt med det som hände i lördags, så är det att det kanske är bra att vi fick lite extra vila. Det ska bli fantastiskt roligt och jag hoppas på ett fullsatt Stadion, mot ett motstånd som är otroligt bra. Vilket det är, även om alla inte tror det. Jag har förstått att en del inbillar sig att vi mer eller mindre redan är vidare till nästa omgång, men så är det inte. Det är långt ifrån sanningen och det kommer att bli tufft på onsdag. Men samtidigt, roligare och mer inspirerande match får man leta efter.
Daniel Larsson, Svenskafans.

– Uefa har inte offentliggjort prissummorna, men det är stora pengar på spel.
Per Ågren, Malmös sportchef, Expressen.

– Det är ingen tvekan om att det finns möjlighet att tjäna stora pengar. Men det är det sportsliga som i grund och botten är det viktigaste.
Per Nilsson, Malmös vd, Expressen.

Skotsk media
– Det är helt avgörande att den här matchen spelas utan incidenter. Vi ber våra fans att inte utsätta klubben för ytterligare risker för straff genom att åka till Malmö.
David Martin, Rangers säkerhetsansvarige, The Daily Record.

– Det skulle vara ett stort misslyckande och ingen hade förväntat sig det när säsongen inleddes. Vi hade ingen tur i första matchen och kanske överraskade svenskarna oss. Kanske var de ett bättre lag än vi hade trott och vi kunde ha förlorat ännu större. Men det här är fortfarande en match vi kan vinna. Vi blir bättre för varje match och jag är säker på att vi kommer vara bättre på onsdag än vi var förra veckan. Det kommer såklart vara väldigt svårt eftersom vi måste göra minst ett mål inom 90 minuter och samtidigt inte släppa in något. Jag hoppas vi kan klara det.
Nikica Jelavic, Rangers, The Daily Record.

– Om vi kan skapa lika många målchanser borta som hemma så kan vi förhoppningsvis sätta dit något eller några mål. Vi tar med oss mod, inte bara från 2-0-segern över St Johnstone i helgen, utan även från chanserna vi skapade mot Malmö i andra halvleken förra veckan.
Steven Naismith, Rangers, Scotsman.

– Jag har sett matchen (mot Malmö på Ibrox) ett par gånger och första halvlek, jag vet att det låter galet, men jag tror att vi visade dem för mycket respekt. Vi spelade försiktigt och pressade inte dem. Jag tror helt ärligt att vi kommer åka till Malmö och göra mycket bättre ifrån oss, inga tvivel om det. Även om vår målvakt gjorde en del bra räddningar, kunde vi ha gjort två eller tre mål själva.
Ally McCoist, Rangers tränare, Scotsman.

Rangers spelade 1-1 mot Hearts i den skotska ligapremiären helgen innan den första CL-kvalmatchen mot MFF. Efter att man sedan förlorat mot Malmö så kom frågan om den före detta storspelaren Ally McCoist verkligen är rätt manager för Rangers. I lördags kom dock säsongens första seger då man vann över St. Johnstone i den inhemska ligan med 2-0. Anfallsduon Naismith-Jelavic gjorde varsitt mål och nu är frågan om Glasgow-klubben hittat formen till CL-returen i Malmö imorgon. Vad tror ni läsare?

[poll id=”95″]

1 Comment

  1. bob

    Roligt med fråga.. hoppas verkligen de går vidare

Leave a Comment