Inför Manchester United – Arsenal med Joacim Claesson & Hannes Krantz

Fotbollsoraklet tar tempen inför det superheta mötet mellan Manchester United-Arsenal. Helgens kanske hetaste match mellan två av Englands största lag. Hannes Krantz börjar med att svara på frågor från Joacim Claesson och sedan blir det tvärtom.

1. Detta är första gången som Arsenal åker till Old Trafford i ligasammanhang sedans förnedringen förra året då de blev 8-2. Hur går snacket hos fansen? Är man rädda att något liknande ska hända?

När Arsenal förlorade med 8-2 var jag på plats. Kanske inte den mest lyckade fotbollsresan jag har gjort men det var roligt hur som. Givetvis blir det mycket snack såhär innan matchen och de flesta har väl det där resultatet i åtanke men med tanke på hur säsongen har sett ut känner de flesta att det inte blir så igen. Det blir dock en tuff match och på Old Trafford är det alltid svårt att spela men Arsenal har idag med sig bra självförtroende och en bättre trupp än förra besöket så det ska inte kunna hända igen.

2. Detta är första gången som Arsenals fans får se Robin Van Persie sedans han flyttade till Manchester. Hur kommer han att tas emot?

Överlag väldigt dåligt tror jag. När flytten blev av var det mycket skriverier och Van Persie blev även mordhotad. Men samtidigt tror jag även att det lugnat sig lite sen dess. Nu är det även på Old Trafford så det kanske inte blir så mycket väsen. Blir antagligen mycket värre när de möts på Emirates Stadium igen.

3.Arsenal har startat säsongen lite halvknackigt, finns det något som talar för 3 poäng?

Arsenal har just nu spelat ihop 15 poäng på 9 matcher vilket är alldeles för dåligt om man ska hänga på i toppen men samtidigt har spelet sett bra ut stundtals. Nu senast kommer man från två vinster då man krigade till sig 1-0 hemma mot QPR samt den osannolika matchen mot Reading som slutade 7-5. Detta förstärker givetvis moralen och om man tar med sig det idag så kan man nog överraska.

4. Den stora frågan inför säsongen var vem som skulle göra målen nu när Van Persie hade lämnat. Hittills så är Gervinho bäst när det kommer till Premier League med 3 gjorda mål. Är detta något man oroar sig för?

När Van Persie lämnade Arsenal hade redan Giroud och Podolski köpts in och det var de två herrarna som skulle göra målen. Hittils har bara Giroud och Podolski gjort 3 mål sammanlagt vilket givetvis inte räcker. Så visst är det något som bekymrar men samtidigt gör man sina mål.

5. Håller du med om att mötena emellan Arsenal och United har blivit lite mindre ”hatmöte” efter att Viera och Keane slutade i respektive lag?

Det stämmer faktiskt. Keane var ju en riktig galning på sin tid där de röda korten dominerade och Vieria var ju ingen vekling som de flesta vet. Så det är inte längre det där mötet där domaren står i centrum. Det har blivit lugnare och jag vet inte om det är positivt eller negativt. Det är alltid kul när det händer lite men samtidigt är det fotboll vi kollar på. Samtidigt är det fortfarande ett litet miniderby då det är två stora rivaler och med tanke på Van Persie kan det kanske smälla lite extra idag då han inte är speciellt uppskattad längre..

 

1: Manchester United har börjat säsongen riktigt bra och man är just nu på samma poäng som Manchester City samt en poäng bakom ledande Chelsea. Är det dessa tre lag det står mellan i år?

Ja det tror jag, dels med tanke på säsongsinledningen samt så har dessa tre lagen de bästa och bredaste trupperna för att orka en hel säsong där man även räknar med att gå långt i Champions League. Nu åkte visserligen United ut ur Captial one cup men jag tror inte det ändrar så mycket hur man fördelar matcherna på gubbarna. City ser ut att kanske få spela Europa League och den kommer man nog inte satsa så hårt på om de nu skulle bli så.

2: Robin Van Persie har fått en bra start i sin nya klubb och har redan gjort 9 mål på 12 matcher i alla tävlingar. Hur många mål kan han göra under säsongen?

Jag tror absolut att han kan hamna vid 30 sträcket. Minst. Han har redan visat att han kan spela med de gubbar han har runt sig och kommer visa sig vara en nyckelfigur denna säsong för United. Kanske till och med rent avgörande i vissa tävlingar.

3: Wayne Rooney har fått en lite annan position än tidigare säsonger. Hur påverkar detta Uniteds spel i helhet?

Uniteds spel blir bara bättre av att Rooney spelar lite mer som en släpande forward/offensiv mittfältare. Han brukar ändå ofta ”droppa” ner och hämta boll när han spelar anfallare. Så nu har han en väldigt fri roll där han får göra lite som han vill vilket passar honom bra. Däremot så uteblir det så Rooney är så bra på. Han är ändå i grund och botten en anfallare och ska vara längst fram och peta in bollar. Denna säsongsinledning har han börjat lite knackigt på målfronten och där får väl de största minuset sägas vara med Rooneys annorlunda roll.

4: Ferguson har experimenterat med lite olika uppställningar under säsongen och man har bl.a slopat yttrarna under vissa matcher. Är det en framtida uppställning eller är det bara test?

Jag tror att han har gjort så med tanke på att United alltid drabbas av skador under säsongen. Därför vill han ha en reservplan ifall något skulle hända. Som nu t.ex. Nani har varit ur form och både Young och Valencia har varit skadade/är fortfarande. Giggs klarar inte 90 minuter varje vecka längre och då finns det inte så mycket kvar. Jag gillar diamanten som han har kört med men går man tillbaka så har United alltid varit fyllda med fantastiska yttermittfältare och det är nog det Sir Alex vill köra med i första hand.

5: Hur ser United-fansen på att möta Arsenal på hemmaplan igen? Förra gången slutade det med storseger då man vann med 8-2.

Det ska bli spännande, Arsenal vet man aldrig var man har. Det är ett bra lag, men de var bättre för 2-3 år sen. 8-2 tror jag ingen tror på, när vi vann med 8-2 så hade Arsenal många skadade och avstängda. Nu har man visserligen lite halvdan form så jag tror på 3 poäng. Framförallt för att United känns riktigt heta nu. Visst så hade vi lite tur mot Chelsea men stundtals så hade Chelsea inte en suck. Och då var det 11 mot 11. Men jag räknar med tre goa poäng. Slutresultatet blir 3-1!

Ytterligare en match mellan två av de mest rutinerade tränarna i Europa.

Leave a Comment