Inför Milan-Arsenal med Mattias Sörensson

Fotbollsoraklet tar tempen inför det superheta mötet mellan Milan-Arsenal. En gigantisk fight mellan två av Europas bästa lag ska avgöras. Fotbollsoraklets Milan-supporter Mattias Sörensson svarar på frågor inför matchen.

1: Milan har dragits med mycket skador under ett tag nu, hur ser det ut inför matchen?

Allegri har sagt att Abbiati, Nesta, Boateng och Pato finns tillbaka i truppen vilket är glädjande nyheter för alla Milan-supportrar. Enligt Allegri kommer Abbiati och Nesta slängas in i hetluften direkt då båda förväntas starta mot Arsenal. För mig känns det ganska konstigt att slänga in Abbiati och Nesta då Amelia och Mexes gjort det bra. Man vet inte formen på varken Abbiati eller Nesta och dessutom brukar de ta ett tag att komma tillbaka efter en skada. Hur som helst kommer deras rutin bli väldigt viktig och det går man oftast långt på.

Boateng förväntas vara med på bänken och det är oerhört glädjande att ha honom tillbaka. En fantastisk spelare med mycket energi. Han kommer bidra med mycket oavsett om han spelar eller inte. Han ger ny energi till laget.

Jag har ingen aning om Pato. Kanske finns han med på bänken.

2: Zlatan är ju inne i en riktigt bra period målmässigt just nu, tror du att det fortsätter mot Arsenal?

Många säger att Zlatan har svårt mot just engelska lag. Det tror jag inte riktigt på även om statistiken talar för det. Tidigare har det nog mer handlat om formen. Hans form brukar alltid avta vid denna period av säsongen. Nu har han fått vila lite och det kan visa sig vara väldigt viktigt inför en sån här match.

Zlatan är Zlatan. Man vet aldrig med honom. Jag hoppas givetvis att han fortsätter att producera mål för Milan och träder fram som den store ledare han är på plan. Det är i stora matcher likt denna han måste träda fram och ta sitt ansvar.

3: Om vi fortsätter med Zlatan. Hans senaste två matcher har kantats av lite allvarligare saker. Två ganska tydliga slag mot ansiktet, kan det upprepas mot Arsenal?

Nej, det kommer inte inträffa. Han vet vad detta betyder för klubben och alla Milan-supportrar runt om i världen. En Champions League-match är betydligt större än en seriematch eller en cupmatch.

4: Milans anfallsuppsättning är ett hett ämne och många ställer sig frågan, hur ska Milan ställa upp mot Arsenal? El Sharaawy, Maxi Lopez, Robinho och Zlatan finns att tillgå. Zlatan-El Sharaawy kanske?

Jag tror att det blir Zlatan och Robinho som startar på Milans anfall. De har spelat tillsammans väldigt mycket under denna säsong och det är ganska självskrivet att de får fortsätta. Att slänga in El Sharaawy från start vore inte schysst även om han kanske skulle gjort det bra. Men att måste växa till sig och få mer rutin för att kunna spela från start i matcher likt denna. Han gjorde en fantastisk match senast men man märker fortfarande att det finns en del att jobba på. Till exempel när han tog ett fantastiskt skottläge från Robinho. Att ge honom ett inhopp kan vara rätt men inte mer än så.

I Champions League då mycket rutin krävs anser jag att Maxi Lopez skulle vara perfekt att slänga in. Han är en perfekt måltjuv som alltid är på rätt ställe. Kanske får han till och med starta?

5: Milan har även stora problem med mittfältet för tillfället. Enligt senaste rapporterna ska Prince Boateng vara spelklar. Hur kommer Milans mittfält klara sig mot ett Arsenal som rullar bollen snabbt?

Mittfältet kommer nog se ut enligt följande:
Nocerino – Mark Van Bommel – Ambrosini
Seedorf

Vissa har sina spekulationer om vem som startar som offensiv mittfältare. En del tror på Boateng och andra på Seedorf. Det blir intressant att se vem som startar. Seedorf är som bäst i dessa typer av matcher. Om Boateng inte hade varit skadad hade jag valt honom där men nu väljer jag att spela med Seedorf.

Jag tror inte Milans mittfält kommer få jättestora problem på mittfältet. Det är mest ytterbackarna som får det slitigt att hänga med Arsenals snabba yttrar.
När det gäller innermittfältet känner jag mig ganska lugn. Vi har Mark Van Bommel, Nocerino och Ambrosini som håller världsklass när det gäller det defensiva jobbet på mittfältet. Offensivt har vi Seedorf som kreatör och Nocerino för att skapa ytor med farliga löpningar. Han är hur bra som helst på att dra isär ett försvar.

6: Robin Van Persie är just nu Arsenals hetaste spelare. Hur ska Milan hantera en anfallare som hittils gjort 28 mål den här säsongen?

Senast jag såg Arsenal var när de vann mot Sunderland på bortaplan. Då tyckte jag inte att Van Persie gjorde någon vidare match. Han blev bortplockad av ett bra försvarande Sunderland.  

Förmodligen kan Milan ligga tätt på honom och inte ge honom några enkla chanser. Det gäller att ha fokus på honom under hela matchen. Men även att han är ett stort hot får man inte glömma bort resterande spelare i Arsenal, då snackar jag främst om yttermittfältarna. Yttermittfältarna är enligt mig Arsenals största styrka. Vindsnabba yttrar som kan kontra mot ett ganska slött Milan.

7: Och till sist, hur slutar det här dubbelmötet?

Jag tror Milan går vidare efter sammanlagt 3.1. Vinst med 2-1 imorgon och vinst med 1-0 på bortaplan.

 

Leave a Comment