Inför Milan-Barcelona

Milan tar ikväll emot Barcelona på San Siro. Ett riktigt tungviktsmöte som kan sluta hur som helst. Zlatan och Messi på samma fotbollsplan betyder att allt är möjligt. Fotbollsoraklet.se tar kollen med Mattias Sörensson inför den prestigefyllda kvartsfinalen.

Zlatan ställs mot sitt gamla lag Barcelona. I Italien riktas allt fokus mot Lionel Messi medans i Spanien riktas fokus på Zlatan. Vem är viktigast för sitt lag? Och varför?

Zlatan är viktigast för sitt lag. Han är en stor ledare och en fantastisk målskytt. Milans spel är uppbyggt efter honom och man är väldigt beroende av honom om man ska nå framgång i Champions League. Dessutom har Milan ett helvete på skadelistan vilket gör honom ännu viktigare.

Messi är också viktig för sitt lag men på ett annat sätt. Spelet är inte uppbyggt på honom. Alla i laget drar sitt strå till stacken på ett helt annat sätt och de har flera målskyttar. Messi är dock världens bästa fotbollsspelare enligt mig. Men Barcelona fungerar bättre som ett lag därför blir han inte lika viktig som Zlatan.

Milan har som många redan vet ett helvete med skadorna. Hur ska Milan klara sig utan deras viktigaste spelare, Thiago Silva?

Thiago Silva betyder allt för Milans backlinje och jag är djupt orolig för hur det ska sluta. Han bidrar med ett fantastiskt lugn, dessutom tar han alltid det enkla före det osäkra vilket innebär att han sällan gör några fel som fotbollsspelare.

Defensiven måste verkligen ligga tätt och inte släppa till några ytor. Barcelona som är snabba kommer att utnyttja minsta lilla yta för att skapa målchans.

Varken någon av Milans mittbackar i kvällens match är särskilt snabba och det kan bli Milans fall.

Barcelona verkar ha förlorat ligan till Real Madrid. Betyder det att de satsar allt på Champions League?

Ligan är inte körd för Barcelona. Att Pep Guardiola har sagt så betyder nog bara att han vill sätta lite extra press på Mourinho och Real Madrid. Lyckas han? Kanske..

Real Madrid har ett svårt matchschema och kommer säkerligen att tappa lite poäng i de närmsta matcherna. Barcelona har ett enklare schema.

Barcelona är ett topplag och satsar alltid hårt på Champions League. De går alltid in som storfavoriter till att ta hem mästerskapet. Så att de skulle satsa mer nu tror jag inte. Däremot är det väldigt viktigt att lyckas i Champions League om de skulle misslyckas i ligan. Fans till en storklubb vill ständigt ha framgång.

Hur slutar matchen?

Jag tror på 1-1 eller möjligtvis 2-1 till Milan. Målskyttar: Zlatan, Boateng och Messi.

 

 

 

1 Comment

  1. Hoppas på Milan!

Leave a Comment