Inför Napoli-Milan

Italienexperten Christian Lantz ställer några intressanta frågor inför toppmötet Napoli-Milan. Mattias Sörensson, Fotbollsoraklets Milanexpert, ger dig svar på frågorna. Häng med!

Jag ser det här som en match mellan det absolut största favoriterna till att ta hem scudetton, håller du med?
Jag håller verkligen med dig om det. Napoli har ett riktigt bra lag och har gjort smarta nyförvärv i form av Inler och Pandev, för att nämna några. De har även fått behålla sina stora stjärnor, Hamsik och Cavani. Napoli har startat årets säsong riktigt bra och de har till och med lyckats kriga med sig 1 poäng hem från Manchester i CL-mötet mot Manchester City.
Jag tror att Napoli har tillräckligt starkt lag för att orka hänga med i toppen hela säsongen.

Milan fick likaså behålla stora delar av sin trupp samtidigt som man förstärkte med riktigt smarta nyförvärv. Aquilani, Mexes och Taiwo har anlänt, om jag ska nämna några namn. Milan lyckades likt som Napoli få med sig 1 poäng i en svår bortamatch. 2-2 mot Barcelona på Camp Nou måste man vara riktigt nöjd med.
Jag ser Milan som aningen starkare än Napoli särskilt på anfallssidan. Det gör att Milan tar hem scudetton i år igen.

Zlatan är helt klart en utav världens bästa, hur mycket kommer han saknas idag?
Vilket lag Zlatan än hade spelat i hade saknat honom om han inte var tillgänglig. Det är klart han kommer saknas. Hans tyngd, teknik och målfarlighet är väldigt viktig i sådana matcher som denna.

Tror du att det kommer finnas någon/några överraskningar i lagens startelvor?
Nej, egentligen inte.
Milan kommer troligen ställa upp likt senast. Likaså gäller för Napoli.
I Milan går dock Boateng ut, som blev skadad mot Barcelona, och in kommer Seedorf som offensiv mittfältare. Robinho finns inte med vilket kan ge chans för El Shaarawyn för ett inhopp. Det hade varit kul att se!

Napoli har idag hemmapremiär. Vad behöver Milan göra för att ta med sig poäng i från ett fullt San Paolo?

Milan vinner, vad tror du? Foto: VanDammeMaarten


Milan måste spela ett aggresivt försvarsspel, gå in i duellerna och spela mer kompakt så man inte ger Cavani några chanser centralt. Offensivt så brukar det lösa sig. Cassano borde ta ännu mer boll då han har en underbar teknik, Pato mer på djupet med hans snabbhet och Aquilani måste våga skjuta lite mer.

Hur många nätmaskor skjuter Cavani sönder ikväll, hur många mål tror du vi får se från hans sida?
Jag tror att Cavani gör ett mål ikväll. Kanske får även Hamsik göra ett.

Försök vara opartisk nu Mattias, hur slutar matchen?
Matchen kommer vara riktigt jämn, men jag tror att Napoli börjar bäst och stänker dit ett mål tidigt. 2-3 till Milans fördel.

Vad tror ni läsare?

Leave a Comment