Inför Novara – Roma

Det är två lag med poängbehov som kommer kliva ut på Stadio Silvio Piolas konstgräs ikväll. Roma som behöver en seger för att komma på fötter igen och Novara som innehar 18:e platsen i ligan och ligger 3 poäng efter Inter som ligger på 17:e plats. Vi kommer troligtvis att få se en match där Roma har mycket boll och försöker styra spelet medan Novara kommer att ligga på kontring, vilket de är väldigt duktiga på då deras kontringsspel knäckte Inter i början av säsongen vilket ledde till Gasperinis tidiga avsked. Vilket lag kommer då dra mest nytta av att det är konstgräs då? Novara borde det ju vara eftersom att det är deras hemmaarena, men Roma som är väldigt duktiga på att rulla boll kan nog bli rejält giftiga om allt stämmer och de kan spela snabbt och effektivt. De kommer behöva spela fort då Novara kommer spela defensivt och inte försöka bjuda på några målchanser.

Novaras lag ser ut såhär: Fontana, Morganella – Paci – Centurioni – Gemiti, på mitten Marianni – Porcari – Rigoni , som trequartista Mazzarani och längst fram Jeda – Meggiorini.

Luis Enriques lag har jag inte hittat så mycket om bara vilka spelare som är uttagna så här följer den elvan jag vill se.

Stekelenburg, Rosi – Burdisso – Heinze – Angel, De Rossi – Pjanic – Gago, Bojan – Osvaldo – Lamela

Förhoppningsvis får vi se en match med många målchanser och snabb underhållande fotboll!

Matchtips 1-2

/ Anton Ericsson

Leave a Comment