Inför Parma – Roma

Det är två lag som verkligen försöker hitta formen som möts på Tardini. Det kommer att vara två revanschsugna lag då båda lagen gjorde två bottennapp i deras veckomatcher. Parma fick på pälsen av Fiorentina med 3-0, Parma orkade bara hålla ifrån i en halvlek sedan så gick de ner sig, noterbart är att Giovinco var avstängd och han är verkligen en av de som skapar mest framåt i Parma. Enligt Corriere dello Sport ställer Parma upp med följande lag i en 4-4-2 uppställning , Mirante – Zaccardo, Paletta, Lucarelli, Gobbi, Biabiny-Blasi-Galloppa-Modesto, Floccari-Giovinco. Det blir en tuff utmaning för Roma att rå på Parma som för övrigt inte har förlorat hemma på Tardini sedan den 3:e april , också noterbart är att Parma dock inte vunnit över Roma sedan 8:e Maj 2005.

Roma fick bara med sig en poäng i veckomatchen mot Siena i torsdags, slutresultat 1-1. Stundtals riktigt bra spel av Roma men när de kommer fram till den sista tredjedelen av planen så tar det tyvärr stop, lite som ett handbollsanfall. Roma har verkligen inte hittat formen, eller de hittar varandra med ett fint passningsspel men den sista lilla tredjedelen där tar det stopp. Kanske för att man inte får så mycket speed i ett tremanna-anfall med Osvaldo – Totti – Borriello, det är inte de kvickaste spelarna vi har där. Förhoppningsvis får vi se ett mer rörligt Roma i offensiven idag för då kan de bli farliga.

Truppen:
Målvakter: Lobont, Curci, Pigliacelli
Försvarare: Burdisso, Cassetti, Heinze, Kjaer, Rosi, Angel
Mittfältare: De Rossi, Perrotta, Pjanic, Pizarro, Simplicio, Taddei
Anfallare: Totti, Osvaldo, Borriello, Borini, Bojan

De här spelarna har mister valt att ta med till Parma, såhär vill jag att Roma ska ställa upp, Lobont, Casssetti-Burdisso- Kjaer- Angel, De Rossi – Pjanic – Pizzaro, Bojan – Totti – Osvaldo, Jag tror att det är en elva som skulle kunna skapa mycket mot Parma. Något som måste ses upp med är Parmas lilla atommyra på topp, Giovinco, som alltid är i rörelse och alltid skapar chanser.

Jag tror det kommer bli mycket kamp och faktiskt ganska hetsigt då båda lagen är desperata efter poäng, om jag ska tippa ett resultat så tror jag att det blir 2-3.

Leave a Comment