Inför Real Madrid-CSKA Moskva

Ikväll spelas de sista åttondelsfinalerna i Champions League. Det är dags för Real Madrid att ta emot CSKA Moskva. Låt oss titta tillbaka hur det gick sist de möttes för två veckor sen. I svåra väderförhållanden, med en gräsplan som knappast kan räknas som en av de bästa slutade det 1-1. Det var inga direkta målchanser vill jag minnas, utan det var en trög match. Christiano Ronaldo stod för målet som nästan gav Madrid laget segern men så på matchens sista spark slarvade Real Madrid med markeringarna och Pontus Wernblom fick sätta 1-1. Och sen ska vi inte heller glömma att Benzema blev skadad.

Inför kvällen har det mesta handlat om två anfallare. Gonzalo Higuain och Karim Benzema. Real Madrid och Mourinho står inför ett stort problem, ändras inte saker och ting nu riskerar de att förlora en av de bästa anfallarna. Gonzalo Higuain antyder att tiden i Madrid kan komma till ett slut i sommar om saker inte ändras drastiskt. Det handlar inte om pengar för den argentinska anfallaren, det handlar om att han aldrig får chansen i de stora matcherna. Gonzalo lever för att spela fotboll, han kan leva utan kontrakt som ger honom fem miljoner mer i lön, men att be honom bara spela tjugo minuter mot Barcelona och samtidigt begära att han ska bortse från erbjudanden från alla hörn är att begära för mycket. Jag hoppas att Mourinho tar sig i kragen och släpper in en Higuain som vaknat till liv och börjat leverera. Gör han inte det nu kan han i sommar ha förlorat en spelare som verkligen satt sig i hjärtat på alla Madrid fans. Mourinho rankar Higuain som en av världens bästa och jag hoppas bara att han förstår vad han har i sina händer innan han slänger bort det i ren arrogans.

När Mourinho presenterade sitt lag i går kväll såg backlistan lite tunn ut, Ramos, Pepe, Albiol, Arbeloa, Verane och Marcelo. Varken Carvalho eller Coentrão finns med i laget. Inte heller Di Maria kom med i laget på grund av fortsatta skadeproblem.

CSKA Moskva kommer till denna match med två oavgjorda matcher. Först 2-2 mot fjol årets vinnare Zenit och i helgen spelade man 1-1 mot Dinamo. De saknar Honda som är skadad.

Jag tror det blir Real Madrid som tar sig i kragen och går vidare i Champions League. Real Madrid är det starkare laget och är just nu i en fantastisk form. Många spelare är i topp form och det ska mycket till ifall CSKA Moskva ska lyckas ta sig vidare. Jag tror på 2-0 med mål av Kaká och Higuain. Men samtidigt står det 1-1, ett par misstag från de vita och vi kan stå inför en stor sensation. Man kan absolut inte blunda för Madrid lagets stora problem denna säsong, markering vid fasta situationer.

Vad gäller uppställning för de vita hoppas jag på: Casillas, Ramos, Albiol, Pepe, Marcelo, Xabi Alonso, Khedira, Özil, Kaká, Cristiano Ronaldo och Higuain. Jag vill se denna backlinje av ett enda skäl, Arbeloa var inte bra i helgen, misstagen var många och det var han som stod bakom ett baklänges mål. Jag ser hellre att Ramos tar tillbaka in plats och att Albiol går ini mitten. Han är inte Ramos men han gör alltid stabila insatser. Kaká är i sitt livs form igen, man ska inte ta bort honom nu. Jag tycker att han förtjänar fortsatt förtroende från Mourinho. Higauin har gjort två starka insatser. Han ska starta, Benzema har varit borta i två veckor och under denna tid har en hel del saker ändrats, Higuain har faktiskt varit bra och förtjänar att belönas med en plats i startelvan.

Ikväll får vi se vem som startar och vem som tar kvartsfinalplatsen.

Av: Sara Khatmi

 

Leave a Comment