Inför slutspurten i fajten om liga titeln

Länge pratade Spansk media om att ligan redan var avgjord, Real Madrid ledde med tio poäng och inte skulle de släppa sitt övertag. Jag trodde aldrig att Real Madrid skulle vinna ligan med tio poäng, jag visste att förlusterna och misstagen skulle komma. Med nio omgångar kvar leder Real Madrid ligan med 6 poäng. Ikväll väntar en svår avgörande match mot Osasuna i Pamplona. Efter de två chockerade poäng förlusterna mot både Málaga och Vilareal är laget nästan tvungna att vinna alla sina återstående matcher för att inte ge bort ligatiteln till Barcelona.

Samtidigt börjar idag en lång period av tuffa och svåra matcher. Idag väntar som sagt Osasuna. I nästa omgång väntar Valencia på hemmaplan, efter det madrid derbyt på Vincete Caldéron. I omgång 34 väntar periodens kanske enklaste match mot Real Sporting som för tillfället ligger på en 19 plats i ligan. I omgång 35 är det så dags för den match som kommer att avgöra vart ligatiteln hamnar i år, El classico, borta på Camp Nou. Och till sist Sevilla på hemmaplan. Till det ska också att laget ser ut att gå till semifinal i Champions leauge och där väntar också två svåra matcher mot Tyska jättarna Bayern Munchen. Det är nu det gäller för Real Madrid att visa vad de går för. Det är nu det är dags att visa att laget inte tänker släppa titeln, inte efter den fantastiska säsong som de har haft. Det är nu laget ska ta sig samman och jobba tillsammans under de sista veckorna som är kvar och verkligen ge allt.

Real Madrid får verkligen inte tappa några poäng, gör dom det kan det vara farväl till liga titeln. Kommer de till Camp Nou med endast tre poängs försprång är det kört, de måste ha marginal. Det är inte många lag som lyckas ta sig från Camp Nou med poäng, de behöver den där marginalen för att kunna ha arbetsro i matchen och i de kvarstående matcherna efter det.

Tittar man på laget som Real Madrid har, har de verkligen allt som krävs för att vinna alla matcherna som återstår. I matchen mot Apeol i tisdags var som alla vet Xabi Alonso borta och Nuri Sahin fick chansen att spela. Jag är inget stort fan av honom, det måste jag säga. Jag sa på förhand att jag heller velat se Granero på den positionen men han tog vara på den tid han fick och visade att han är en fantastisk spelare. Jag saknade inte Xabi Alonso direkt. Det jag vill komma till är att Real Madrid inte bara har en fantastisk elva utan även en bänk fylld av talang och vilja. Titta bara på anfallet. Man har två fantastiska anfallare att växla mellan, och båda är i bra form. Och inte nog med det, idag kommer även Angel Di Maria tillbaka, vilket innebär ytterligare styrka till huvudstadslaget. Real Madrid kommer att behöva den där bänken nu mer än någonsin. Man kan inte ha samma elva i varje match. Utan nu måste man rotera laget för att hela tiden ha in friska och utvilade spelare som vill ta för sig. Och viktigast av allt undvika onödiga gula och röda kort. Laget har inte råd med ytterligare avstängningar på viktiga spelare.

Det är först nu med nio omgångar kvar som fajten om ligan börjar, det är nu det riktiga kriget börjar.
Den spanska ligan är fortfarande vid liv och den avgörs inte för än den 12/13 maj, jag hoppas till huvudstadslagets fördel.

Av: Sara Khatmi

 

Leave a Comment