Inför Spanien-Irland

 

Mycket har denna vecka handlat om Spaniens insats mot Italien och själva idén att spela utan anfallare. Både Mourinho som för övrigt var på plats i söndags och den tidigare tränaren Luis Aragones sa att de tyckte att Spanien var tama utan en numer nio och jag måste hålla med om det. Spanien-Italien matchen är fortfarande ett mysterium för mig. Jag såg den sista träningsmatchen innan EM mot Kina och det var ett anfallsglatt landslag som bjöd på en mycket underhållande fotboll, i söndags var Spanien inget av de som man känner igen Spanien för.

 

Men sen ska man komma ihåg att Spanien förlorade första matchen mot Schweiz VM 2010 och gick sen och vann turneringen och att efter Di Natales 1-0 mål så tog sig Spanien i kragen och tre minuter senare var det kvitterat. De har en otrolig lägsta nivå. Men mot Irland är det dags för Spanien att visa sitt rätta jag igen med sitt underhållande och anfallsglada fotboll.

 

Irland i sin tur öppnade denna turneringen med en 4-1 förlust mot Kroatien. Det började bra för Irland när de trots att de fick ett mål emot sig så tidigt tog kommandot i matchen, men de tappade sen övertaget och Kroatien tog över allt spel och Irland hade inte mycket att sätta emot. De kommer inte att få det lätt mot Spanien imorgon heller då Spanien verkligen behöver ta tre poäng om man vill ta sig till slutspel.

 

Jag tror att vi imorgon kommer att få se ett helt annat Spanien på plan, ett mer anfallsglatt lag som vill bjuda på underhållning och med en anfallare på topp. Enligt Spanska källor ska Fernando Torres ha gjort tre mål på träningen igår och där med vara aktuell för att starta matchen mot Irland. Jag tror på en matchbild där Spanien för spelet och vinner också slutligen matchen med 2-0.

 

Den förre detta Irländska landslagspelaren, Michael Robinsson sa inför morgondagen att ”Irland kan inte vinna, det är som en match Muhammed Ali och en dvärg”.

Av: Sara Khatmi

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Leave a Comment