Inför: Spanien – Italien

Matchen mellan Spanien och Italien i grupp C är onekligen en match mellan två giganter inom fotbollsvärlden. Inför den här upplagan av EM är det dock Spanien som är rankat som det bättre av de här båda lagen och är även en av guldfavoriterna. Den italienska fotbollen har dessutom den senaste tiden skakats av en skandal vilket säkert har påverkat laget på något som säkert har påverkat truppen på något sätt. Sedan hur stor inverkan det har på deras insatser i det kommande mästerskapet återstår helt enkelt att se.

 

Om vi tar en titt på den spanska truppen så kryllar det av världsspelare där. Målvakten Iker Casillas tillsammans med reserven Viktor Valdés är två av de bästa målvakterna i världen. På mittfältet hittar vi spelare som Iniesta, Xavi, Xabi Alonso och Fabregas. De här namnen inger stor respekt hos samtliga motståndare och om vi ser till truppen som Spanien har på pappret så är det inte så konstigt att de ses som stora guldfavoriter.

 

I den italienska truppen så hittar vi också en hel del intressanta spelare. Ett av namnen som sticker ut är naturligtvis Mario Balotelli som dock är mest känd för sina skandaler. Andra spelare som sticker ut är Andrea Pirlo, Thiago Motta, De Rossi och Buffon. Det finns alltså en bra blandning av både stort kunnande och även en hel del rutin i truppen. Frågan är dock hur långt det kommer räcka. Italien är visserligen ingen guldkandidat, men det är ändå ett lag som för stor respekt med sig. Ska bli intressant att se hur långt de kan nå i den här upplagan av EM.

 

Mitt personligen tips är att Spanien vinner en rätt jämn match med resultatet 2-1. Känslan är att det kommer bli en väldigt intressant och spännande match.

 

Matchen visas naturligtvis på TV och då är det SVT2 och SVT2 HD som gäller. Matchstart är klockan 18,00 imorgon söndag.

Leave a Comment