Inför Sverige – Bahrain

Inför Sverige – Bahrain: Flera nykomlingar i landslaget

 

Niklas Hult – en av de fyra som väntas göra sina landslags debuter imorgon.

 
Januariturnén är en chans för unga, lovande spelare att kanske ta steget in i landslaget, eller ett hopp om en EM-biljet. Endast Anders Svensson får ses som ett undantag.

 
Svenska landslaget befinner sig just nu nere i Qatar, närmare bestämt huvudstaden Doha. När vi kollar närmare märker vi en massa nykomlingar till landslaget, bland annat kommer Sverige spela en 4-2-3-1 uppställning, så här bör dem ställa upp:

 
Målvakt: Pär Hansson

 
Backar: Adam Johansson, Pontus Jansson, Niklas Backman och Erdin Demir

 
Mittfältare: Anders Svensson, Oscar Hiljemark, Jiloan Hamad, Stefan Ishizaki och Niklas Hult

 
Anfallare: Tobias Hysén

 
Om denna uppställning stämmer så blir det första landslagsmatchen för de som är markerade med fet stil på uppställningen.

 

Det ska minst sagt bli kul och se hur dem spelar tillsammans med varanda, men uppställningen kan tolkas som ganska defensiv, men jag tror grabbarna klarar detta galant.

 

Bahrain är rankade på en 101:a plats på Fifa-rankingen. Landslaget har inga meriter att skryta om, men det var på mållinjen man föll, I en playoff-match till VM 06 så förlorade man mot Trinidad & Tobago. Till VM 10 var det dags igen för en playoff, denna gången mot Nya Zeeland och man misslyckades igen. Nya Zeeland var förövrigt det ända lag som var obesegrat genom hela VM. Den största bedriften var 2004 när man kom fyra i Asiatiska Mästerskapen.

 

Några konkreta världspelare har inte Bahrain, men deras bästa målskytt Husain Ali har tilldelats det smickrande namnet ”Husain Pele”
Förbundskapten Erik Hamrén har kommenterat : – Jag vet inte nivån på motståndet utan vi fokuserar på vårt eget. Vi vet inte hur offensiva vi kan vara. Men tanken är att börja offensivt med högt försvarsspel. Sedan får vi se hur länge vi kan vara det i värmen och med tanke på att det är killarnas första match för säsongen, säger förbundskaptenen Erik Hamrén till Sportbladet inför matchen.

 

Sverige – Bahrain
Speltid: 17.00 (svensk tid)
Spelplats: Al Gharafa Stadium, Doha, Qatar
TV: TV4 Sport

 

Oskar Olsson

Leave a Comment