Inför: Tjeckien-Polen

Detta är den sista gruppspelsmatchen för båda lagen och Tjeckien har 3 poäng och Polen har 2 poäng inför denna drabbning men man måste nog säga att det är värdnationen Polen som är favoriterna att gå segrande från matchen.

Tjeckiens inledningsmatch mot Ryssland slutade med en tung 4-1 förlust fast det var mot ett Ryssland som verkligen gjorde en kanonmatch. Deras andra match mot Grekland slutade i en 2-1 vinst där Tjeckien fick en drömstart med två mål inom de första 6 minuterarna i matchen. Tjeckien gjorde en bra match där framförallt Rosický fick mycket boll och visade att han troligtvis är Tjeckiens viktigaste spelare. Det som var de negativa för laget var att Petr Čech gjorde minst sagt en ovanlig målvaktstabbe för att vara honom. Tjeckien klarade av att vinna med 2-1 tillslut och förhoppningsvis för laget så påverkas inte Čech av misstaget han gjorde.

Polens inledningsmatch mot Grekland slutade 2-2 i en match med en utvisning för varje lag. Jag tycker Polen spelade bra i den här matchen och tror också att det var viktigt att Lewandowski fick inleda mästerskapet med ett mål. Deras andra match mot Ryssland slutade 1-1 där Polen stog upp bra mot favorittippade Ryssland. Lagets stora stjärna Lewandowski fick lämna denna match utan mål från sin egen sida men han visade att han kommer bli viktig när laget spelar sista gruppspelsmatchen. Polen är mer eller mindre tvingade att få med sig 3 poäng.

Jag tror inte att varken Tjeckien eller Polen kommer göra några större förändringar i sina startelvor som de ställde upp med senaste matchen förutom att Polen får tillbaka sin förstamålvakt Wojciech Szczęsny som har avtjänat sin utvisning som han fick första matchen. Det är självklart en jätte förstärkning till denna match för Polen med tanke på den fina säsong som Szczęsny har haft i Arsenal.

Med tanke på hur gruppen ser ut inför de sista matcherna så kommer både Tjeckien och Polen ge precis allt i denna match för att kunna få med sig 3 poäng vilket troligtvis betyder avancemang i gruppen. Polen kommer ha den största pressen på sig att prestera eftersom de är en av värdnationerna men Tjeckien kommer tror jag göra allt i sin makt för att förstöra Polens planer på avancemang och därmed själva gå vidare från gruppen.

Jag förväntar mig en match i högt tempo där stjärnspelarna Rosický och Čech för sitt Tjeckien och Lewandowski och Szczęsny för sitt Polen presterar det de är allra bäst på. Men i slutändan så tror jag att det laget som gör den bästa laginsatsen är dem som tar med sig 3 poäng från matchen.

Detta är en match ni inte vill missa för det kommer finnas två lag på plan som kommer kriga till slutet för poängen!

 

Leave a Comment