Inför: Valencia – Racing Santander

Äntligen brakar det igång. Äntligen börjar La Liga. Tre matcher går av stapeln under lördagen, en i Valencia, en i Gijon och en i Granada. Men ändå är det väl matchen på östkusten som drar blickarna åt sig. Valencia ställs mot Racing Santander på Mestalla. Hemmalaget Valencia skulle spelat sin första match förra helgen bort mot Osasuna, men spelarstrejk satte stopp för mötet i Pamplona och istället börjar säsongen på hemmaplan. Många intressanta värvningar har gjort premiären än mer förväntansfull. Målvakten Diego Alves och innermittfältaren Pablo Piatti är två spännande värvningarna som installerat sig i apelsinlundarnas huvudstad. Piatti har börjat starkt i träningsmatcherna med ett mål på tre matcher. Även Sergio Canales kommer in med färskt blod i Valencia och ersätter Juan Mata på vänsterkanten. Joaquins avsked öppnade plats för Pablo Hernandez ute till höger. Angående dagens match tror jag Valencia kommer gå ut starkt. Valencia brukar kunna öppna säsongen starkt och de siktar förmodligen på att göra detta även i år. Med ett bibehållet snabbt passningspel och starka omställningar ska Valencia kunna utmana samtliga lag i La Liga. Men Unai Emery betonar hotet från Racing inför dagens match.
– Jag väntar mig en tuff match mot Racing, men de kommer till Vår hemmplan, till vårt Mestalla där vi känner oss starka, säger 39 – åringen på en presskonferens.
Valencia har ångat på genom träningsmatcherna i sommar och bland annat vunnit mot Roma med komfortabla 3-0.

Laguppställning Valencia : (4-2-3-1) Diego Alves (M), Miguel (HB), Abil Rami (MB), Ricardo Costa (MB), Jeremy Mathieu (VB), David Albelda (DM), Dani Parejo (DM), Pablo Hernandez (HM), Pablo Piatti (OM), Sergio Canales (HM), Roberto Soldado (F)

I Racing har det inte hänt mycket under sommaren, Markus Rosenberg har lämnat men annars har det varit lugnt i Andalusien. Men de har förmågan att sätta de bättre lagen men även storlagen. De spelar ett snabbt och aggressivt spel men har inte övertygat i årets träningsmatcher.

Vad jag tror slutar matchen i Valencia vinst med 2-0, målskyttar Piatti och Soldado.

Leave a Comment