Införrapport: Lazio – Inter

Fyrorna Lazio och sexorna Inter är bägge på jakt efter en plats i nästa års Champions League. Matchen mellan lagen i den sista omgången har stor inverkan i hur nästa säsongs Europa-spel kommer se ut  för lagen.

Lazio och deras huvudcoach Edoardo Reja ligger för tillfället på en fjärdeplats i Serie A, vilket innebär spel i nästa års Europa League. För att nå den eftertraktade tredjeplatsen som innebär spel i Champions League behöver Lazio passera Udinese, som ligger två poäng före i tabellen. Udinese möter Catania borta i sista omgången, ett Catania som har 48 poäng jämfört med Udineses 61 och Lazios 59. För att Lazio ska komma trea krävs det att Udinese tappar poäng medan Lazio besegrar Inter.

Till den avgörande matchen mot Inter saknas försvararna Radu och Stankevicius, spelfördelarna Hernanes och Matuzalem samt anfallarna Alfaro och Rocchi. Målvakten Marchetti och mittbacken Diás är avstängda, Marchetti kommer ersättas av reservmålvakten Albano Bizzarri.

Inter ligger en poäng efter Lazio i tabellen efter 37 omgångar, de har alltså plockat ihop 58 poäng. Detta är lika många poäng som Napoli, men eftersom Napoli har bättre inbördes möten gentemot Inter ligger de före. Det krävs en förlust för Udinese och poängtapp för Napoli samtidigt som Inter besegrar Lazio för att drömmen om Champions League ska förverkligas. I derbyt mot Milan förra helgen vann Inter dock med 4-2 efter ett hattrick av Diego Milito och ett snyggt långskott från Maicon.

Julio César är avstängd här och ersätts av Luca Castellazzi. Castaignos, Chivu, Sneijder, Stankovic och Forlan är samtliga skadade och missar därför matchen. Alvarez har små fysiska problem men borde ändå starta matchen medan Zarate inte blivit inkluderad i truppen som åker till Rom.

I de 21 senaste matcherna lagen emellan har Lazio bara lyckats vinna två gånger, ingen vidare statistik för de ljusblåa. Det har också blivit minst tre mål i sju av Inters åtta senaste ligamatcher, vilket talar för en målrik tillställning under söndagskvällen på Stadio Olimpico.

Leave a Comment