Inte ens ett par vantar. Sammandrag Fulham – United.

Jack Wolfskin gör varma kläder. Dom gör också reklam runt om Craven Cottage smått frusna plan. Deras slogan lyder ‘ At Home Outdoors’, och det passade. Det såg kallt ut idag. Speciellt i det vita laget.

Julstämingen är ett faktum när de båda lagen vandrar in på det lilla cottage. Fulham i vitt, sparkar igång matchen. En match som skulle bli både underhållande och uttråkande. Ja. Med några kanske oväntade sekvenser.

Tidigt i matchen får den unge Phil Jones en armbåge och tvingas senare gå ut på grund av denna omskakande smäll. In kom Young och hans snabbhet var inte direkt vad Fulham behövde. Det såg piggt ut från United redan från start. Kallt och baktungt i Fulham. Kanske var det därför 1-0 kom redan efter fem spelade minuter.

Nani gör en smidig och pipinette’ig löpning från halva plan, slår ett enkelt inlägg till en fristående Wellbeck och vi har 1-0.  Mycket svagt försvarsspel från Fulham som ständigt ger United stora möjligheter att slå långa genomskärande bollar, som givetvis främjar såväl Rooney och Wellbeck, som Giggs och Nani. Det är inte överkörning på något sätt efter 25min. Men det är mycket instabilt i Fulhams försvar, där inte ens flipper spels-bollarna går deras väg.

27 min spelat. Kort hörna. Inlägg. Rooney missar bollen. 2-0. Svårare är det inte ibland. Nani får målet.

Rinner moralen ur Fulham nu? Den som knappt funnits där. Svar ja. Det är ett lamt, tafatt och segt fulham. Det störta beviset är när Giggs tar bollen och, vad det verkar, väldigt snabbt rinner igenom två, tre spelare med 90-talets största bidrag till den tekniska fotbollen; två-fots-dribblingen.

37min in i matchen heter det ‘’united leker fotboll just nu’. För er som inte såg matchen. Nej. Det gjorde dom inte. Fulham spelar helt enkelt bara inte. Som en slutsats av första halvlek så drar united igång på tredje växeln medan Fulham verkade ha någon subliminal respekt och valde att inte växla upp alls. Det slutade med att de la i backen och helt enkelt fortsatte bakåt. Det definitiva beskedet kom också ganska snabbt. En totalt omarkerad Giggs får en boll som han halvslarvigt placerar, men som tar på en liggspelande Senderos och vobblar lite tafatt in till 3-0. Giggs vänder i egen maneer sig om, med ett brett leende, halvblottade tänder och utsträckta armar.

Andra Halvlek
Ska vi få se något traditionellt uppvaknande?

Vi kan börja med en frispark. En till. Och sen en frispark. Inga felaktigheter. Bara sättet Fulham fick igång något sorts spel igen. Men aldrig något tryck. Matchen är ganska lam och United verkar mest kontrollera det dom har. Riise skjuter ett skott som gör det svårt för TVn att uppfatta. Men utanför.

58’ Young lunkar av och skadelistan är oroligt stor i United nu. Han lämnar hur som plats för Park.

87’ Matchen är slut. Död. Avbockad. Fulham må ha skapat något sorts ynkligt tryck under andra, men det känns aldrig farligt. Nej. Det finns andra som står för spetskompetens och ‘måleffektivisering’ istället. Rooney behöver två meter, vänder om och tar ett par steg innan han drar iväg ett skott från 20 meter. 0-4 och det känns lika självklart som Zlatans egen kategori på Aftonbladet.

Vi får en klack, en mycket snyggt mål, från Berba som betyder 50 mål för honom och 5-0 i matchen. Julfirandet började tidigt, men Fulham fick inget. Inte ens en ett par vantar från Jack Wolfskin.

3 Comments

  1. Viktor Åberg

    Mycket bra skrivet!

  2. Daniel Blomberg

    Tackar och bockar Viktor

  3. Leo

    Veery good! United vann jävligt enkelt

Leave a Comment