Inter nära att tappa poäng på San Siro

Milano – En ljummen kväll p San Siro där Inter tog emot Udinese i en match som förmodligen inte föll alla i smaken. Många säger att Italiensk fotboll inte håller samma klass som LA Liga, Premier League och Bundesliga, kanske inte? Men å andra sidan så finner vi AC Milan i Serie A som är den klubb med mest titlar i världen. Bortser man ifrån storlagen i respektive ligor så känns matcherna Napoli – Palermo, Sporting Gijon – Espanyol, Bolton – Middlesbrough FC och Herta BSC – Eintracht Frankfurt rätt likgiltiga. Kvällens  match blen just en sådan macth som gör att folk får den känslan om Serie A. Inter topp laget i Serie A höll på att spela lika hemma emot Udinese en svår match inte bara på papperet för dem som känner till Serie A lagen.

Hemma laget fick ledningen då Dejan Stankovic passade över till Eto’o som stormade emot mål. Vid straffområdet fann kameruanen Dejan som kom rusande och stänkte upp bollen i Handanovic bortre kryss. Udinese svarade 5 minuter senare då skytteliga ledaren Di Natale lurade Inters offsidefälla och kunde ifrån nära håll göra 1-1 och sitt 9:e mål för säsongen. Miltio fick gå av i mitten av första halvlek p.g.a. skada och Balotelli kom in. Udinese skulle ha vart i ledningen vid första halvleks slut då Sanchez rundade Lucio och skickade bollen tätt, tätt över ribban.
Andra halvlek bjöd på ett slöare spel men, med ett antal gula kort åt båda lagen. Likt ett katt och råtta spel försökte dem båda sidorna att närma sig lednings målet. Floro Flores, Di Natale och ständigt Dejan Stankovic hade chanser att ge sina lag ledningen men, 2:an satt långt inne. Udinese kom med sista anstormningar iform av ett kontringsspel då Lukovic skickade bollen högt över och Di Natale som tvingade Julio Cesar till att sträcka ut sig för att få tag i bollen. Mauro Bergonzi domaren för dagen hade lagt till 4:a minuters övertid och Mourinhos tuggummi tuggande blev allt mer intensivare för varje sekund. I matchens 93:e minut kom bomben då Wesley Sneijder på vänster kanten placerade in bollen diagonalt i Handanovic bortre hörn, 2-1 och seger jubel ifrån Inter bänken. 3 nya poäng till gli Nerazzurri men, det satt som sagt långt inne.
intermilan20091003_350x197