Inter slog tabelljumbon – nu intensifieras jakten på tredjeplatsen

Wesley Sneijder, foto: Новикова Юлия

Inter tog på söndagseftermiddagen emot tabelljumbon Cesena hemma på San Siro i Milano. Cesena, som redan var klara för nedflyttning innan matchen hade inget att spela för mer än en god avslutning på säsongen, men det var ändå de som tog ledningen.

Efter en mållös första halvlek var det Cesenas Luca Ceccarelli som stänkte in ledningsmålet, bara tio minuter in i den andra halvleken. Inter hade utan tvekan varit det bättre laget i första halvlek, och bara minuten senare visade man att man inte ville förlora matchen. Nigerianen Joel Obi stänkte in kvitteringen i den 59:e minuten, mycket rättvist efter så som matchen sett ut. Och det skulle komma mer.

Matchklockan hade passerat 71 minuter då Mauro Zárate, som bara hade varit på planen i fem minuter, blev matchvinnare med sitt 2-1-mål.

Cesena-målvakten Francesco Antonioli stod emot en hel del och räddade kvar Cesena i matchen gång på gång, framför allt i första halvleken. Men det höll tyvärr inte hela vägen och Inter vann tillslut rättvist med 2-1.

I och med dagens vinst för Inter intensifieras striden om tredjeplatsen i Serie A som ger Champions League-spel nästa säsong. Inter, Napoli, Udinese och Lazio ligger alla(!) på 55 poäng, tätt följt av Roma på 51. Det återstår tre omgångar av serien. Inter har Parma, Milan och Lazio kvar att möta.

Leave a Comment