Inter straffade Milan

Gårdagens italienska derby slutade inte som jag trodde. Jag var optimistik för mitt Milan och tippade på en 2-0 seger. Inter hade inte öppnat Serie A allt för bra, bara 1-1 mot Bari är inget storslaget resultat. Milan hade vunnit ganska komfortabelt mot Ekdahls Siena.

Det var ändå Milan som öppnade matchen bäst, och efter 15 minuter hade Milan skapat mer än Inter förutom Sneijders skott i 5e minuten hade inte Inter haft mycket, Lucio och lika så Cesar började skakigt, Cesar tappade en boll som Boriello var nära att peta in.i 17 minuten blev Gattuso lätt skadad. Sedan sprack det, 1-0 kom i 29 minuten efter att Jankulovski stått och tittat på när Motta tar en djupledslöppning. Gattuso blev verkligen kvällens syndabock i mötet en onödig straff orsakade han istället för att släppa Eto som inte hade full chans att göra mål, det fick han gult kort på. I 36e gav Milito ledning på en säker straff. I 38e Gattuso sprang fram till Leonardo och ville byta, Leonardo hade inte förberett något byte, seedorf ställer sig upp för att värma, men han hann inte långt innan Gattuso får sitt andra gula kort i en brytning.

3-0 kom efter en snygg uppvisning av Maicon. Han väggspelade förbi Jankulovski med Milito och hade sedan inga problem med att göra mål.

Andra halvlek började och Inter satsade på samma taktik som dem började med, attakera på Milans svaga vänsterkant. Det gynnade sig verkligen.
4-0 målet är nog en het kandidat till årets mål eller något sådant. Stankovic dunkar upp ett skott från långt avstånd i krysset.

Efter slutsignalen på San Siro gick Inter ut som glada vinnare och Milan tvärtom. Milans spelare lär få svårt att glömma denna tunga förlust. Italienska medier har varit tuffa mot både Ronaldinho och Jankulovski och det är helt rätt. Särskilt Jankulovski som visade att Milan verkligen behöver en ny vänsterback. Ronaldinho hoppades man skulle födas på nytt, ett het derby men ingen het Ronaldinho, kändes inte änns som att han visste om att det var match. Leonardo visade upp dålig coachning igår, Gattuso singnalerar byte men inget händer, om Gattuso blivit utbyten hade inget rött kommit och Milan hade större chans att hänga med i matchen.

Inter har hittat ersättare till Zlatan, Milito och Eto passade riktigt bra ihop igår. Dem har byggt upp ett bra mittfält och dem kan gå riktigt långt. Måste vara skönt att vara Inter-fans, för det är tungt att vara Milanista.
dfasffsss
Gattuso och hans Milan har en del att fundera över.
Mattias Sörensson
Mattias.sorensson@fotbollsoraklet.se

1 Comment

  1. Hoda Merei

    – gattuso alltså, stor besvikelse i helgen. satt och bad till gud att ni skulle kvittera men icke blev det som man tänkt !

Leave a Comment