Intervju med Norrtälje Tidning 22/7

Ta ett stort fotbollsintresse. Lägg till lite tid över och lite uppmuntran från vänner att göra något av den. Vad får man?

En blogg om internationell fotboll förstås.

25-årige Marcelo Fernandez har datorn på ovanvåningen i radhuset i Norrtälje. Det är där han sitter och skriver om chilensk fotboll, om spansk fotboll, om allt som har med fotboll att göra.

Han gör det på sin blogg. En nystartad sådan.

– Det började som en kul grej, säger han. En barndomskamrat som bor i Tjeckien sa att jag alltid pratade om fotboll. Han sa att jag borde göra någonting åt det.

På den vägen är det. Marcelo och barndomskamraten Patrik Leander startade fotbollsoraklet.blogg.se

Men att starta en blogg är en sak. Att få folk att läsa/hitta den en helt annan.

– Det är inte lätt att marknadsföra sig, säger han.!q Men vi ordnade en facebook-grupp på nätet och så kunde folk bli medlemmar i den gruppen. Där hittade vi en del fotbollsitnresserade. Numera går det också att hitta bloggen via länkar på stora fotbollssajter som svenskafans och Sportal. Och det som startade mest som en rolig grej börjar bli mer och mer allvarligt. Det pratas om att skapa en egen hemsida om internationell fotboll. Om fler skribenter. Om samarbeten. Och om intäkter.

– Vad gäller det ekonomiska har vi inte tänkt så långt, säger Marcello. Det här var som sagt mest tänkt som en kul grej…

Bloggen har redan samlat flera skribenter. En kille skriver om svensk fotboll. En annan skriver om sydamerikansk. En tredje skriver gästkrönikor. Lite av allt går att hitta på bloggen. Och ett syfte är att skriva om olika aspekter inom den internationella fotbollen. Hur politisk den kan vara. Och hur samhället präglas av den. Och tvärtom.

– I Italien är fotboll mer som religion, säger Marcelo Fernandez. Där kan det ibland hamna om liv och död.

Själv har han en förkärlek till spansk fotboll. Favoritlagen är två. Barcelona sedan barnsben, men också Villareal.

– Jag gillar dem, säger han. Men det kanske också beror lite på att Villareal har en chilensk tränare. Jag är född i Chile. Bloggen lär utvecklas vidare. Och tid har han till att utveckla den. Åtminstone tror Marcelo själv det.

Richard Grandin
Sportreporter

LoggaB
761 84 Norrtälje
Telefon: 0176-795 83
Fax: 0176-100 08
E-post: richard.grandin@norrteljetidning.se
På vår hemsida kan du bland annat hitta nyheter, debatt och våra kontaktuppgifter.


Leave a Comment