Intervju med Syrianska-supportern: Oliver Ämmälä

Under vintermånaderna så har det varit hektiskt för det allsvenska fotbollslaget, Syrianska FC. Klubben har valt att inte förlänga med en drös med spelare och många ställer sig nu säkert frågan: ”Hur ska det här gå?” Eller ja, alla förutom Oliver Ämmälä…

– – –

Hej, Oliver Ämmälä som supportrar Syrianska FC.  Hur länge och varför är ”Suryoye”, som de även kallas, laget i ditt hjärta?

Började följa de aktivt för ett par år sen runt 2008 och 2009 när de gjorde sin första säsong i Superettan. Jag är född i Södertälje och flyttade hit 2010 igen och det har även lett till ett större intresse för laget.

Sen om vi ska gå in i hetluften, så har Syrianska i dagsläget Allsvenskans tunnaste trupp med inte ens 20 spelare som representerar A-laget. Hur ser du på detta, är du orolig? Är det inte dags för Özcan att börja öppna plånboken nu?

Inte alls orolig, det har jag och många andra full förståelse för. Laget har inte den bästa ekonomin och därför blir det naturligt att man väntar med värvningarna eftersom att man kan spara en månadslön i januari. Många lag i Skandinavien gör så bara för att spara så mycket pengar som möjligt.

Men det måste väl ändå hända lite saker snart? Det har ju varit en hel del provspelare under den senaste tiden.

Ja det har funnits många intressanta spelare och enligt vissa rykten så ska det börjas värva nu, det gäller att hitta rätt slags spelare som passar in i laget och därför är provspel perfekt då man kan analysera spelarna.

Du kan inte ge någon direkt spelare som det spekuleras extra om nere i Södertälje lägret?

Dejan Garaca har återvänt till Södertälje för sitt andra provspel med Syrianska och jag tycker att det skulle vara ett utmärkt val bakom Dwayne Miller som dessutom reser på landslagsläger med Jamaica några veckor under säsongen och då behövs det en bra backup!

Har du varit på några träningar under försäsongen och kikat?

Ja, dessutom har jag varit på de båda träningsmatcherna (Mot Arameiska-Syrianska och Inter Åbo)

Vem har sett vassast ut på såväl träningarna som matcherna?

Ismail Lawal (provspelare från IFK Göteborg) ser väldigt intressant ut och jag tycker han kan bli bra både nu och i framtiden.

En potential värvning?

Antagligen, det finns inget som egentligen säger emot det. Om jag själv vill ha han till klubben? Ja definitivt, han är ung och väldigt tekniskt skicklig. Jag tror även att han utan tvekan skulle passa in perfekt i spelsystemet.

Vem blommar ut denna säsong? Och vem hoppas du på?

Jag både tror och hoppas på Anders Bååth-Sjöblom, jag tror även att han snart kan finnas med i det svenska U21-landslaget.

 

Vem är din Favoritspelare i dagens Syrianska?

Johan Arneng! Mycket rutinerad och intelligent, han är alltid villig att kämpa men tyvärr blev hans debutsäsong i Syrianska lite söndertrasad av en envis skada.

Om du ändå tänker en liten smula realistiskt, vem skulle då vara din drömvärvning?

Louay Chanko helt klart. Inte bara en ikon i Syrianska utan också en utmärkt spelare som kan bidra med mycket.

Vem får gärna lämna klubben?

Dinko Felic. Har aldrig gillat honom tack vare hans förmåga att överarbeta situationer.

Du skriver ju på Svenskafans.com för finlandsredaktionen, så du har ju uppenbarligen lite koll på lagen i Veikausliga. Någon spelare därifrån som hade varit mycket intressant för Syrianska eller för någon annan Allsvensk klubb?

Nigerianske anfallaren Dickson Nwakaeme när han är som bäst och utan skadebekymmer, det är inte många som vet om honom i Sverige men i Finland är han en av de största stjärnorna.

Vad önskar du dig mest av allt innan säsongen drar igång?

Ett stort engagemang från alla fotbollsintresserade i Södertälje, det har varit en bristvara de senaste säsongerna.

TRE SNABBA:

FIFA eller Football Manager? FIFA.

Stefan Batan eller Nahir Oyal? Oyal.

DIF eller AIK? Djurgården.

1 Comment

  1. Andreas Koskinen

    Olivers drömvärvning slog in redan dagen efter!

Leave a Comment