Intervju med Teddy inför Bayern München – Dortmund

Mario Götze. Foto: Steindy

 

I helgen kommer en riktigt stor match att utspela sig nämligen den mellan Bayern och Dortmund, en viktig match för bägge topplagen att vinna. För Dortmunds del handlar det om att äta ikapp lite av bayerns försprång och för Bayern handlar det om att gå ifrån och inte behöva känna sig lika jagade av fjolårsmästarna Dortmund.

Inför matchen har jag valt att intervjua Teddy en Dortmund anhängare.

Vilka spelare ska vi hålla koll på?
I hemmalaget får man väl säga David Alaba, i Bastian Schweinsteigers frånvaro. Om han får spela alltså. Där har Bayern ett riktigt spännande framtidsnamn. Vad gäller Borussia Dortmund är det väl svårt att säga någon annan än Mario Götze, men jämnårige Mortiz Leitner är väl ett sådant exempel. Om han får spela ska jag väl tillägga. Leitner imponerade på försäsongen, har övertygat nu när han har fått chansen under hösten och skulle vara intressant att se mot en motståndare som Bayern.

Vem vinner matchen?
Matchen är viktig för båda lagen, men jag tror inte det innebär att vi kommer få se en tillknäppt historia. Det är väl klart att Bayern ska ha de flesta förhandstipsen och Bayern har alltid pressen på sig att vinna, framför allt på hemmaplan.

Vilket lag är i bäst form?
Sett till de sex senaste matcherna i Bundesliga är Borussia Dortmund ligans formstarkaste lag. Fem segrar och en oavgjord på de sex senaste och 16 inspelade poäng. På motsvarande matcher har Bayern fyra segrar, en oavgjord och en förlust, det vill säga 13 poäng. Inför en sådan här match tror jag förvisso inte att det spelar någon roll, det är två bra lag på pappret och på planen.

Tror du att det att landslagsuppehållet har påverkat laget? Om, hur?
Svårt att säga, men klart att det inte är optimalt. Med många matcher på kort tid i ligan, Champions League och cupen har båda lagen fått ganska lite med tid för att slipa på vissa moment på träningsplanen. Jürgen Klopp har klagat lite på det tidigare under hösten, kanske är det annorlunda när laget går något bättre. Samtidigt är det professionella spelare hela bunten, så det bör inte betyda särskilt mycket.

Mats Hummels har ju spenderat en tid i Bayerns akademi innan han blev storstjärna i Dortmund, hur tror du hemma fansen kommer bemöta Hummels? Kommer det vara bu rop mot honom?
Det var kanske lite upprörda känslor i våras då Mats Hummels dessutom gjorde mål. Återstår väl att se hur hemmafansen reagerar på den här gången, men det lär väl inte påverka Hummels insats.

Lewandowski har ju onekligen imponerat på en heldel, men kommer han att starta eller blir det Barrios?
I mina ögon är Robert Lewandowski given i startelvan i dagsläget. Lucas Barrios har gjort ett par inhopp efter sin skada, men behöver komma igång och framför allt göra något mål innan han kan peta undan Lewandowski som, trots att han har sina belackare, har gjort åtta mål (och fem assist) på tolv matcher.

Och även om ni spelat bra på slutet så känns det inte helt glasklart för mig hur mittfältet kommer formeras, Gündogan har ju inte riktigt kunnat ta över Sahins roll så hur tror du mittfältet kommer se ut?
Ilkay Gündogan har haft en ganska otacksam tid i klubben, enda sedan han kom. Alla visste vi på förhand att Nuri Sahin inte är en spelare som ersätts av vem som helst och hur som helst. För att skruva ner förväntningarna på Gündogan något gick ju även klubbledningen ut och sade att han inte skulle ersätta Sahin rakt av, men det är ju så det trots allt har uppfattats. Jag tycker inte Gündogan ska lastas allt för mycket för inledningen och jag tror absolut att han kommer komma tillbaka. Mot Bayern lär dock Sven Bender få sällskap av Sebastian Kehl, om inte Moritz Leitner får chansen. På de offensiva mittfältsrollerna blir jag förvånad om inte Mario Götze, Shinji Kagawa och Kevin Großkreutz återfinns där. Klopp har ju dock lyckats överraska förr.

 

Vi tackar teddy för denna mycket utförliga  intervju, förhoppningsvis kommer det även bli en intervju med någon från Bayern lägret inför matchen som sänds på Eurosport 2 klockan 18:30 på Lördag.

Leave a Comment