Intressanta CL-kvartsfinaler

Idag lottades kvartsfinalerna av Champions League, och det lär bli flera högintressanta matcher.

Det blir ett helfranskt möte mellan Bordeaux och Lyon. Lyon dominerade Ligue 1 under nästan hela 00-talet, men senaste säsongen vann Bordeaux, och de toppar ligan även nu. Framförda av Yoann Gourcuff är Bordeaux ett mycket bra lag som kanske kan överraska likt Monaco för några år sen. Lyon har haft ett generationsskifte och har ett brett lag med flera högklassiga spelare.

Bayern München kommer möta Manchester United, kanske det kan bli lika spännande matcher som finalen 1999 när United vände på stopptid efter mål av Teddy Sheringham och Ole Gunnar Solskjaer. Bayern leder återigen Bundesliga efter förra säsongens misslyckande och är hungriga efter en ny titel ute i Europa, den senaste var Champions League-vinsten 2001.

Men det kanske mest spännande mötet blir nog Arsenal-Barcelona. De båda lagen spelar en passningssäker offensiv fotboll, och det kan bli rejält med skönspel i båda matcherna. Arsenal är nog revanschsugna efter finalförlusten 2006. Ett intressant faktum är att Arsenal faktiskt inte vunnit en titel sedan 2005.

Inter fick väl den bästa lottningen då de drog CSKA Moskva, som gjort det bra genom att slå ut Sevilla, men har nog inget att hämta mot regerande Seria A-mästarna och serieledarna Inter. Inter har prenumererat på Serie A-guldet de senaste säsongerna, men har inte övertygat ute i Europa.

Kvartsfinalspelet inleds den 30:e mars med matcherna Lyon-Bordeaux och Bayern München-Manchester United, dagen efter spelas Arsenal-Barcelona och Inter-CSKA Moskva. Returerna spelas den 6:e och 7:e match, men med omvänd ordning (de som spelade den 31:a mars spelar den 6:e april och tvärtom).

/William Edström

Leave a Comment