Irland-Tyskland 1-6

Inför denna match var det ett mycket favorittippat Tyskland som kom till den med lite skadeproblem i försvaret men som skulle komma att ta hem tre enkla poäng mot ett Irland med ett fåtal spelare som har den där riktigt bra kvalitén. Men hemmaplan för Irland så inför matchen fanns de nog en viss tro hos folket att de kunde få med sig ett bra resultat.

Första Halvlek 

Tyskland ägde de mesta av bollinnehavet halvleken ut men hade inledningsvis lite svårt att komma till dem där riktigt farliga målchanserna men samtidigt så såg det ut som att Tyskarna hade matchen precis där de ville. Första målet kom med en halvtimme spelad ungefär genom Marco Reus vilket var mycket välförtjänt och det var början på ett riktigt målfyrverkeri. Marco Reus som förövrigt spelar i tyska Dortmund hade inte tänkt sluta på ett mål utan i den 40:e minuten gjorde han sitt andra mål för kvällen genom en spelvändning och 0-2 stog sig halvleken ut.

Andra Halvlek

Andra halvlek hade en matchbild som liknade den första på många sätt med ett Tyskland som dominerade bollinnehavet och skapa väldigt många målchanser som skulle komma att verkligen resultera i mål. 3-0 målet kom på straff som Real Madrid stjärnan Mesut Özil förvaltade på bästa sätt och här stängdes matchen rejält till Tysklands fördel. Miroslav Klose är en mycket pålitlig målskytt, framförallt i landslaget och han skulle inte gå mållös från denna match heller. För i den 58:e minuten kunde han från en snäv vinkel sätta bollen i mål med inte ett av de mest kraftfulla skotten men med en bra placering och 4-0 var ett faktum. Toni Kroos kom in i den andra halvleken och hann med att göra både 5-0 och 6-0 genom två klassavslut och förödmjukelsen för Irland var total. Irländarna gjorde ett reducerings mål i den 90:e minuten och det var Andrew Keogh som fick sätta dit den på nick men de var inte mer än en tröst för Irländarna.

Slutsummering

Detta var en match där Tyskarna dominerade totalt. Man hade självklart inför matchbilden framför sig där Tyskland skulle ha de mesta av bollinnehavet och skapa flest målchanser och ett Irland som skulle ligga lågt i försvarsspelet för att sedan kunna skapa chanser på kontringar. Men man kan konstatera att Irländarna inte lyckades med speciellt mycket i anfallet och fick fokusera mycket på försvarsspel. En rättvis seger för Tyskland som visar storform. Tyskarna har match igen på tisdag och då är det Sverige som står för motståndet vilket kommer bli extra intressant att se hur svenska landslaget ska kunna störa Tyskland.

Leave a Comment