Jankevics besviken efter oavgjort på Söderstadion

Jönköping fick oavgjort i kväll mot Hammarby. Men man borde ha fått med sig tre poäng.
Jönköping Södra var riktigt bra i första halvlek  och lagets stormålskyttar Pär Cederqvist och Kristoffer Fagercrantz fungerade perfekt ihop och visade varför man gjort 23 av lagets 27 mål.
Med hjälp av Cederqvists tyngd och styrka som targetplayer och Fagercrantz snabbhet bakifrån var laget ständigt ett hot mot Hammarby och man spelade även bättre fotboll.
Samtidigt hade Hammarby stora problem i sitt spel och saknaden av Linus Hallenius, som för dagen fann sig i Genoa för att förhandla om ett kontrakt med den italienska klubben, var tydlig.
När så gamle AIK:aren Denis Östlund slog in 1-0 för Jönsköping Södra på distans i andra halvlek såg det mörkt ut för Hammarby som börjat hämta sig från inledningen. Men i sista sekunden Hammarbys lagkapten Filip Bergman med lite tur få tag i en långboll och peta in kvitteringen.

På presskonferensen var det en splitrad Andreas Jankevic.
”Vi är naturligtvisst väldigt besvikna över att vi tappar segern med så lite tid kvar.”
Minuten innan Bergmans kunde Jönsköping ha avgjort matchen när stormålskytten Cederqvist kom fri med målvakten Johannes Hopf rundade honom men kom lite för mycket ur vinel och sköt i stolpen.
”Vi är inte i form när det gäller tur men spelmässigt är läget på topp.” säger Jankevic till Fotbollsoraklet.
Jönsköping Södra har nu sex matcher i rad utan förlust men samtidigt bara en seger.

Leave a Comment