Javi Garcia – Den förlorade sonen

 

Det finns flera talanger som kommit och gått i Real Madrid. Man kan nämna många grymma talanger. Men det var en talang som jag speciellt gillade under 08-09. Talangen var Javi Garcia. Javi Garcia fick sparsamt med speltid säsongen då Bernd Schuster och Ramos tränade Real Madrid. Men när Manuel Pellegrini kom till klubben tillsammans med Real Madrids nya president Florentino Perez så skulle man återuppliva projektet ”El Galactico”. Spelare som Kaká, Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso med mera skrev på för Los Blancos. Då var det säkert att Javi Garcia inte skulle få lika mycket speltid i klubben som i föregående säsongen. Manuel Pellegrini var tvungen att göra sig bort med några spelare på grund av att han ville ha mindre spelare än vad han då hade under den tiden. Javi Garcia var i mina ögon en grym talang och en spelare som spelade riktigt bra i nästan alla matcher. Xabi Alonso skulle alltså ta Javi Garcias plats. Skulle han få en annan plats i startelvan?

Javi Garcia hade och har fortfarande allt som en ung mittfältare ska ha. Han har styrkan, viljan och hjärtat. Han krigade tillsammans med laget för att försöka vinna varje match. Javi Garcia imponerade på Juande Ramos så därför valde han att starta med honom mot FC Barcelona. Han spelade bra under matchen och då var det klart att Real Madrid fixat en grym talang.

Men sedan hände det, Real Madrid gjorde sig av med Garcia. Benfica värvade spanjoren för sju miljoner Euro. Varför tänkte jag?  Real Madrid hade gjort bort sig och sålt en bra talang. Javi Garcia hann spela hela 103 matcher i Real Madrid (om man räknar med Castilla). Han spelade 18 matcher i A-laget. Personligen så tror jag att José Mourinho inte skulle ha något emot att ha Javi Garcia i laget, om Javi då var kvar. Jag saknar den där gnistan från Real Madrid, den där sidan där man fixar och låter sina egna produkter få chansen i A-laget. De senaste ”stora” produkterna som Madrid fixat och chansat på är Guti Hérnandez, Raúl Gonzalez Blanco och Iker Casillas.

Om jag fick bestämma så skulle jag utan tvekan ha kvar spanjoren i klubben. Han hade en bra speluppfattning och enligt mig så skulle Alonso och Javi Garcia vara ett intressant par i mittfältet. Istället valde man att satsa på Lass och så därför sålde Madrid Garcia.

Jag kommer ihåg Javi Garcias första ligauppträdande för Real Madrid. Det var matchen då Real Madrid krossade Sporting Gijon med hela 7-1. Det var början på denna saga. Han fick spela tillsammans med legender som Guti, Raúl, Iker Casillas, Ruud Van Nistelrooy m.m.

Mina ord är – We lost our son, A Son that could have been so damn good…!

Leave a Comment