Joacim om VM

1. Vilket lag tror du vinner VM, varför?

Jag tror och hoppas att England vinner. Det känns som om att det är sista chansen för ett flertal stjärnor i England och jag hoppas att de får avsluta sin karriär med att VM-guld. Det är de värda.
I mina ögon så är Premier League den bästa ligan och jag hoppas att den engelska fotbollen segrar på en internationell nivå med. Men de måste få igång alla lagdelar om de ska gå. De har ju världsspelare på varenda plats, men ändå så brukar de aldrig fungera för engelsmännen. Men nu har man en riktigt bra tränare. Och om Wayne Rooney kan hitta tillbaka till sin form han hade innan han blev skadad så kan England bli riktigt farliga.
Men som vanligt så har de problem med sin målvakt. Vem ska stå? Jag tror de blir David James men jag hoppas på Joe Hart. Han har verkligen imponerat på mig i Birmingham denna säsong.

2. Vilket av de Afrikanska lagen går längst tror du? Varför?

Jag måste säga Elfenbenskusten. Även om de har en otroligt svår grupp så har de ett ruskigt bra lag och nu känns det även som om att de största stjärnorna är i sina bästa år. Drogba, börderna Touré och Kalou är heta just nu. Hoppas att ”Svennis” får sitt lag att fungera, men jag tror ändå att de blir respass ut i en åttondelsfinal.

3. Nordkorea, ett anonymt lag för många. Men hur långt räcker de?

Jag kan absolut ingenting om Nordkorea, och det vet jag att jag inte är ensam om. Därför är det kul att se att ett lag helt utan stora namn har tagit sig så långt som de har gjort. Men deras VM-drömmar dog när lottningen blev klar. Brasilien, Portugal och Elfenbenskusten ska bara vinna över Nordkorea och jag tror att man förlorar alla matcher.

4. Det är mycket fokus på topplagen inför VM. Tror du att ett mindre lag kan chocka och utmana om titeln?

Om de blir ett mindre lag som kommer långt så tror jag att de antingen kan bli USA eller Holland. Nu är visserligen Holland inget litet lag, de har världsstjärnor på alla positioner, men det är inget lag som man brukar prata om när man snackar om vilka som ska vinna VM. De spelar en glad offensiv fotboll som jag gillar skarpt. De har även ett bra mittfält och anfall.
Jag tror att USA charmade alla i confederations cup och detta är ett underskattat lag. En lagmaskin som aldrig slutar att jobba, ska bli kul att följa jänkarna i år.

5. Vem vinner skytteligan i VM?

Sett på vilka profiler som är med så kan man spekulera i många, Rooney, Drogba, Messi m.fl. Men man måste kolla på vilka lag de möter och då tror jag att David Villa vinner. Spanien har den enklaste gruppen och kommer att jogga sig igenom den. Många mål kommer att göras och då blir de villa och torres som gör dem.
Men David Villa tror jag vinner.

6. Vilka lag vill du ska mötas i en final och vilka lag tror du kommer att mötas i en final?

Jag vill gärna se en final med mycket mål och offensivt spel, två länder som står för en sådan fotboll är Spanien och Holland. Jag tror att det hade varit en helt underbar final.
Men eftersom att jag tror att England vinner så blir det förmodligen inte så. Jag tror att England vinner över Spanien i finalen. 2-2 efter full tid sedan gör Ronney det avgörande 3-2 målet i förlängningen.

7. Tillsist vad har du för sportsliga förväntningar på fotbolls-vm?

Jag har ganska så höga förväntningar, många stora nationer har missat detta VM och de mindre länderna har tagit dessa platser. Därför kan det nog bli en hel del överraskningar och skrällar.
Hoppas att det blir en vinst för den glada fotbollen, att ett land som satsar framåt vinner istället för ett lag som backar hem efter att ha gjort 1-0.
Synd att Sverige missar det, men jag tror nog inte att vi hade haft så mycket att hämta i VM detta år. Hoppas vi kommer tillbaka starkare än någonsin om fyra år.
Men nu så glömmer vi allt vad som heter Sverige och blickar framåt.
För snart börjar festen!

1 Comment

  1. J15

    Grymt. Äntligen ngn som tror på England 🙂

    http://tcvm.wordpress.com/

Leave a Comment