Jobbig vecka framför oss

Alla som håller ett lag nära hjärtat, oavsett sport, vet hur gärna man vill se sitt lag vinna ligan. Gärna att det avgörs enda in i det sista så det blir så där obehagligt spännande. Ja mina damer och herrar, just nu så är det så för mig och flera miljoner där ute i världen. Manchester United tappade idag 4-2 hemma mot Everton till 4-4, och det innebär att det bara skiljer tre poäng emellan dem och Manchester City. Manchester City slog nämligen idag Wolverhampton och tog igen lite av det försprång som United hade på dem. Och skulle City hemmaslå United i derbyt på Eastlands på måndag nästa vecka så är City förbi United på grund av bättre målskillnad. Mina damer och herrar, detta kommer att bli hemskt.

Jag, som håller United vääääldigt kärt, vet inte riktigt hur jag ska hantera denna vecka. Vi United supportar har blivit lite bortskämda med att avgöra ligan med några omgångar kvar så vi har ”sluppit” den här oroheten. Men samtidigt som jag hatar den känslan så är den även helt underbar, för är det inte detta som fotboll handlar om? Att sitta med nerverna på helspänn och leva sig in i varenda duell och passning? Jag vet att det kommer att komma upp mängder med artiklar om detta derby under denna vecka på ett flertal sidor. Men jag tänker ändå köra en slags nedräkning under veckan som kommer, jag känner att jag måste få skriva av mig. Det kommer att bli en av de värsta veckorna i mitt liv. Och allt kommer ner till två timmar nästa måndag. Två timmar som kan bli fantastiska eller hemska. Vi kan antingen mer eller mindre säkra ligan, eller tappa den till värsta rivalen. Ni kan väll göra matten på den uträkningen.

Jag har väll hela säsongen tagit Citys framfart med en liten nypa salt. Det har gått lite för bra för dem denna säsongen väll? Jag har hela tiden tänkt ”rutin slår pengar, rutin slår pengar”. Nu, när det väl kommer ner till kritan, så står jag fortfarande för mina ord. Men jag är inte lika självsäker. Inte minst med tanke på vad som hände på Old Trafford förra året. Den 6-1 matchen var bland de värsta jag har sett, och det var i vår borg! Nu så ska City spela hemma där de har varit erkänt starka under säsongen. 16 vinster, 1 oavgjord och 0 förluster! Och endast 10 insläppta mål. Sir Alex brukar dock ha några ess i rockärmen. För de senaste veckorna så har det faktiskt börjat att

United mot City i Fa-cupen på Wembley | Foto: Dan Stevenson

balla ur lite på den blå sidan av Manchester. Balotelli har som vanligt ställt till med rubriker men nu verkar det som om att lagkamraterna har tröttnat då vissa har gått emellan. Bland annat under en match när Balotelli rök ihop med Alexander Kolarov om vem som skulle ta en frispark. Jag tror att City saknar rutinen för att knipa denna titel. Och därför säger jag ”rutin slår pengar”. Tevez är även han tillbaka och har gjort det riktigt bra. Även om jag personligen tycker att det är svagt av Mancini att låta honom spela igen när han själv sagt att han aldrig ska få spela igen.

Som sagt, det kommer att bli en jobbig veckas väntan på denna enorma drabbning. Förhoppningsvis är det värt det. Jag kommer att göra några fler inlägg om detta mäktiga derby denna vecka så gör som vanligt ett stopp på Fotbollsoraklet och läs allt som händer i fotbollsvärlden! Ha det bra så länge!

Leave a Comment